Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Vur babam vur

28 Ocak 2016 - 10:07

Siyasetçiler, vaatlerini gerçekleştiremeyince çeşitli bahanelere sarılması kendilerini komik duruma düşürüyor. Son günlerde gördüğümüz manzara gibi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın en çok diline doladığı ve iddialı olduğu şu iki hizmet sözü: Üniversite ve Kültür Merkezi...

Işıklar, bugünlerde mahallenin alay konusu olan çocuğu sanki. "Temelini attık, yapıyoruz, yapacağız, yaptık" gibi sözlerle milleti kandırdığını söylüyorlar. Twitterdeki ifadeler kendisine aitse, Başkan Işıklar millete kocaman bir yalan söylemiş. Ortada bir Kültür Merkezi olmadığı gibi, Kültür Merkezi ile ilgili herhangi bir anlaşma, görüşme ve çalışma bile yok son yıllarda.

AK Parti Medya Sorumlusu Ferhat Gezeren'in Kültür Merkezi eleştirisi, sosyal medyada adeta şenlik alanına dönüşmüş. Geçmiş dönem belediye başkanı Hüseyin Turan da yorumlara dahil olmuş; Özcan Işıklar ile dalga geçiyorlar. Seçim dönemlerinde, başkan beyin olmayan hizmetleri yapıyormuş gibi söylemesi, bunu da twitter sayfasından duyurması, kendini bugün eleştirilerin odağı haline dönüştürüyor.

Diğer yandan üniversite konusu, yine en çok eleştirileceği vaatlerinin başında. 7 yılı geride bıraktığı görevinde, her platformda "Üniversite yapacağız" dedi. Üniversitenin gelmesi için protokollere imza attı. Olmayınca olmuyor. Kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe Üniversitesi bile (muhtemelen siyasi nedenlerden ötürü) sekteye uğradı. Geçen Aralık ayında ilçeye gelen Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, 2016-2017 eğitim döneminde açılacağı mesajları verdi. Ocak bitti, Şubat'a giriyoruz; henüz somut bir adım atılmadı. 2015 yılının ilk günlerinde Selimpaşa'daki tarihi okulu gezen  Asbaşkan Turan Şahin'in "Samimi söylüyorum 2015 yılına yetiştiririz" dediğine kulaklarımla şahit oldum. Bu kadar emin konuşmalara rağmen bakıyoruz ki ortada hiçbir şey yok.

(Sevgili Cem Günler de bu konuyu diline doladı ama, onun Işıklar'ı eleştirmesi farklı hadiselerden kaynaklanıyor.)

****

Tabi Başkan Işıklar, yapılmayan ve yapılamayan üniversite, kültür merkezi ve otopark gibi ciddi işlerle ilgili "Büyükşehir cezalandırıyor" gibi komik bir mazerete sığınıyor. CHP'li olup üniversite getiren, kültür merkezi yapan ve otopark sorununu çözen belediyeler var. Çatalca gibi, Büyükçekmece gibi. Hani komşu ilçelerimiz olduğu için örnek verdim.

Bir yandan vaatlerini yerine getiremeyen Işıklar'ın söylemleri, diğer yandan 122 trilyona ulaşan borçlu bir belediye... Öte yandan muhalefet fitilini ateşleyen bir AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, diğer yandan Silivri'deki durumdan rahatsız olan CHP üst yönetimleri...

Işıklar'ın hareket sahasının git gide daraldığını, ve her geçen gün yeni yeni sorunların türediğini görebiliyoruz. Eleştiri oklarını kendine çeviren Işıklar, krizli günlere doğru ilerliyor.

2019 seçimleri, son zamanların en önemli seçimleri olacağa benziyor.

MUHTARLAR NE DİYOR?

Hemen her hafta bir muhtarımız ile röportaj yapıyoruz ve sayfalarımızda geniş yer veriyoruz. Mahalle muhtarları, vatandaş ile birebir temas kuran ilk yetkili kişidir. Belediye başkanı gibi muamele görür. 7'den 70'e herkes, yetkisi ve bilgisi olmadığı halde muhtarın kapısını çalar, derdini söyler. İlgi ve alaka konusu, muhtarına göre değişir. Bu hafta size 3'üncü röportajı yayınlıyoruz. Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Sayın Serhat Ateş ve Yeni Mahalle Muhtarı Sayın Yavuz Alçi'den sonra şimdi de Alibey Mahallesi Muhtarı Sayın Solmaz Tüfekçi ile birlikteyiz. Kalan 32 mahallemizin muhtarlarıyla da buluşup röportajlarımıza devam edeceğiz. Her mahallenin önemi farklı olduğu gibi her mahallenin derdi ayrı. Ortak payda elbette Silivri. Muhtarlarımız kendi pencerelerinden düşüncelerini ve tanık oldukları sorunları ifade ediyorlar.

***

Yeni Mahalle muhtarımız Yavuz Alçi, 35 bin nüfusluk mahalleye hizmet ediyor olmasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama; mahallesinden çok Silivri'nin genel sorunlarına değindi röportajında.

"7/24 çalışıyorum" diyerek de iddialı bir ifade kullandı. Yavuz muhtarı ilçenin 4'te 2'si tanır. Sadece yaşadığı mahalleye değil, yaşadığı şehrin her yerine duyarlı bir insandır. Bunun için sıradan bir "muhtarlık" görevi yapmıyor. Ama bu iş muhtarlıkla mı kalır, başka yere mi gider bilemem. Hakkında hayırlısını diliyorum...            

      

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Rahime Şener
    8 yıl önce
    Ne yazık ki ülkemizde bağımsız ilerlemesi ve gelişmesi gereken sektör ve kurumlar( eğitim, sağlık, kültür gibi) siyasete bağlı olarak ilerliyor. Üzerine koymak yerine yıkıp yeniden yapmayı tercih eden bir ülke olduğumuz için ilerleyemiyoruz. Verilen sözlerin tutulmayıp vaatlerin yerine getirilmemesine de çok yazık ki millet olarak alışıyor ve duyarsızlaşıyoruz çünkü çok sık başımıza geliyor. Değişmesini umut ediyorum hala ve kendi adıma elimden geleni yapıyorum.