Volkan Yılmaz nasıl kazandı?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Volkan Yılmaz nasıl kazandı?

01 Nisan 2019 - 13:05

2019 yerel seçimleri Silivri’mize hayırlı uğurlu olsun.
MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz dönemi başlamıştır.
Partinin kuruluşundan bugüne kadar geçen 50 yıllık süreçte İstanbul’da kazanılmış bir MHP’li belediye yoktur. Ve İstanbul’da Milliyetçi Hareket Partisi tarihinde bir ilktir.
Volkan Yılmaz, ilkleri yaşatan bir isim olarak Silivri’de, İstanbul’da ve Türkiye’de tarihe geçmiştir.
*
“Nasıl kazanıldı?” sorunu cevap arayalım.
 
BİR: Ak Parti ve MHP görevlileri sandıklara hakimdi. İşi sıkı tuttular ve zaferin gelişini garantilediler.  
İKİ: 3 aylık kampanya, Volkan Yılmaz’ı rakiplerine göre 5 adım öne taşıdı. Bu süreyi çok iyi değerlendirdi ve gönüllere girmeyi başardı.
ÜÇ: Kavgadan uzak durdu, kimseye iftira atmadı, hoşgörülü ve mütevazı duruş sergileyerek projelerini anlattı.
DÖRT: Çocuklara önem verdi, kadınlara önem verdi, gençlere önem verdi; ve bunu samimiyetle sergileyerek güven oluşturdu.
BEŞ: Silivri siyaseti son 15 yıldır aynı isimlerden muzdaripti. Yeni isimler gündeme geldi; tutmadı. Ancak Volkan Yılmaz’ın MHP İstanbul Milletvekili adaylıkları, Cumhur İttifakı’yla birlikte bugünleri beraberinde getirdi. İki partinin ortak adayı oldu, Silivri siyaseti “yıpranmamış, yeni, şaibesiz” isme kavuştu. Silivri seçmeni bu fırsatı değerlendirdi.
ALTI: AK Parti ile MHP ortaklığı büyük oranda tuttu. Seçmen sandıkta gereğini yaptı.
YEDİ: En büyük rakibi görülen CHP adayı Özcan Işıklar’ın meclis listesi, Yılmaz’ı başarıya götüren nedenlerden biri oldu. Daha önce CHP’ye oy vermiş Cumhuriyetçi, milliyetçi ve Atatürkçü seçmen, bu listelere sessiz itirazda bulunarak MHP’li Volkan Yılmaz’ı destekledi.
SEKİZ: Geçen dönem Işıklar’a şans veren seçmen, “hizmet ihtiyacını” gidermek için Yılmaz’ı işaret etti. Yani hizmet bekleyenlerin umudu da Yılmaz oldu.
DOKUZ: DSP adayı Selami Değirmenci’nin sadece CHP’den değil, tüm çevrelerden oy alma riskini “siyaset üstü” duruş ile oradan kaldırarak, AK Parti-MHP’den Değirmenci’ye kayan/kayabilecek oyları CHP ve diğerlerinden tamamlama başarısını gösterdi.
ON: Partizanlık yapmayacağım, adam kayırmayacağım, rant çevrelerine boyun eğmeyeceğim, insanların ekmeğiyle oynamayacağım, parti gömleğimi çıkartıp “Silivri’nin başkanı” olacağım dedi ve seçmeni kendine inandırdı.
*
Volkan Yılmaz, 10 maddede anlatılamayacak kadar büyük özveriyle çalıştı. Herkes şunu kabul etmeli ki, zafere giden yolda en büyük başarısı kendisine ait. Yılmaz’ın yerinde başka bir isim olsaydı belki de bu galibiyet elde edilemeyecekti.
Hepimize hayırlı olsun. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum