Volkan Yılmaz'ın rakibi kim olacak?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Volkan Yılmaz'ın rakibi kim olacak?

23 Ocak 2019 - 09:51

 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin taktirleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destekleri ile Cumhur İttifakı’nın Silivri belediye başkan adayı ilan edilen Volkan Yılmaz yaklaşık 1 aydır sahada.
Şehrin kanaat önderleri ile özel toplantılar, hemşeri derneklerine ziyaretler, esnaflarla görüşmeler, işadamları ile istişareler, kamu kurum ve kuruluşlarına nezaket ziyaretleri vs.
 
Rakibi henüz belli olmamasına rağmen, süre açısından 1 ay önde yarışa başlayan Volkan Yılmaz büyük mesafe kat etti. Kalan 2 aylık süre içerisinde yapacağı nokta atışlar ile vereceği kararlar seçimin kaderini etkileyecek. Tabi burada AK Parti ile birlikte yürüttüğü çalışmaları da göz önünde bulundurursak, Silivri’yi kazanmak çok uzak değil.
AK Parti’nin Şubat-Mart olarak iki aylık bir seçim planı oluşturduğu ifade ediliyor. İl Başkanlığının start vermesiyle İl geneli kapsamlı bir propaganda süreci başlatılacak. Cumhur İttifakı’nda MHP’ye bırakılan ilçelerde adayların çalışmalarına ağırlık verilecek.
 
Şuana kadar ki süreçte sahaya hakim olan bir Volkan Yılmaz görüyoruz. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen, gönlüne dokunan, umut veren bir çalışma anlayışı.
Yılmaz’ın en büyük artısı, duruş sahibi olması. Yani bilgisi, tecrübesi ve seslenişiyle “güven” veriyor. Toplumda en önemli unsur güven değil mi? Siyasetçilerin samimiyetsizlikle suçlandığı seçim dönemlerinde, Yılmaz bu isnatlara geçit vermiyor; çünkü Silivri’nin yarısı kendisini yakından tanıyor. Hiçbir şaibeye adı karışmamış, siyasi olarak lekelenmemiş, bembeyaz kağıt sayfası gibi milletinin huzuruna çıkan aday her zaman hafızalara kazınır.
*
CHP-İyi Parti yüksek ihtimalle Silivri’de ortak aday çıkarak. Siyaset kulisleri İyi Parti’nin bastırdığını söylüyor ama CHP cephesi adayın kendilerinden çıkacağını, Meclis’te İyi Parti ile hareket edeceklerini düşünüyor. Tüm dengeler Milet İttifakı’nın adayıyla birlikte değişecek. Cumhur İttifakı adayı Volkan Yılmaz gibi “sıfır kilometre” bir isimle sahaya inmeleri ile mevcut siyasetteki aktörlerden aday çıkartmaları teraziyi büyük etkiler.
 
Silivri’de bu seçimlerde sadece partiler ile şahıslar değil, “umut ve güven” de sahaya çıkıyor. Kim etkili olursa yetkili alır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum