Volkan Yılmaz kazanır mı?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Volkan Yılmaz kazanır mı?

31 Ocak 2019 - 07:58

Cumhur İttifakı’nın MHP’li Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz kazanır mı?
Evet, kazanır.
Nasıl kazanır anlatalım.
*
Volkan Yılmaz’ı iktidara taşıyacak en büyük avantajı ve özelliği yeni bir yüz olması, samimi ve güvenilir bir duruş sergilemesi. Artık bu özelliğini duymayan kalmamıştır. İlçenin diğer mahallelerindeki çalışmalarını tamamladığı vakit, son sözü vatandaşların takdirine bırakacak. Seçmen bir bakışta “Evet benim adayım bu” der mi? Çok nadir. Ancak süreç öyle bir hal alıyor ki, “Evet benim adayım Volkan Yılmaz” diyebilecek.
*
Yılmaz’ın Küpe FM’deki röportajında “Bana en çok kendi partimin teşkilat mensupları kızacak. Ehliyet ve liyakata göre çok iyi bir kadro kuracağım. Ben Silivri'ye hizmet için koşmaya geliyorum” söylemlerini hatırlatalım. Yılmaz, görevde liyakatın altını çizmesi boşa değil. Etrafındakilerin iyi bir insan olması, onları hizmet alanındaki görevlerde iyi işler yapabileceği anlamı taşımadığı mesajı verdi. İşinde uzman, tecrübeli, girişimci ve gelişimci isimleri önemsiyor. Hangi partili, nereli ve kim olduğuna bakmadan “işi ehline vereceğim” diyor. Açık ve net.  
Volkan Yılmaz, son zamanların en farklı siyasetçisi. Duygusallığı bir kenara bırakıp profesyonelliğin başarı getireceğine inanıyor ve güveniyor.
Bir diğer husus… “Herkesi kucaklayacağım” söylemi, popülist siyaset falan değil; çok gerçekçi ve içten. Silivri’de Mimarsinan Mahallesi ve Yeni Mahalle Garden arkası bölgesindeki seçmenlerle sık sık biraraya geliyor. Kendini ifade ediyor, samimiyetini gösteriyor ve gönüllere girmeye çalışıyor. “MHP’li bu olmaz” diyen ve gizliden karalama yapanların tüm iftiralarını bir bir çürütüyor.  
*
İktidar yollarından bir diğeri muhalefetin durumu. CHP-İyi Parti ortay aday çıkarıyor ama vaziyet öyle bir hal aldı ki süreç sancılı geçiyor. Yani Millet İttifakı’nın adayı kim olursa olsun, her halükarda Volkan Yılmaz birkaç puan hanesine yazdıracak.
Cumhur İttifakı’nda adayın MHP’den olması AK Parti tarafında serzenişlere yol açmıştı, ancak 1 ay içerisinde ibrenin Volkan Yılmaz’a döndüğü net bir şekilde ortada. Yılmaz’ın, Cumhur İttifakı’nın önemini anlatması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saygısı ve son günlerde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek söylemleri, Silivri AK Parti tabanında güven artırmaya devam ediyor. MHP teşkilatının da Binali Yıldırım görsellerini dijital ortamda paylaşmaları birlikteliğe katkı sağlıyor.
*
CHP-İyi Parti işbirliğinin adayı, mevcut başkan CHP’li Özcan Işıklar görülüyordu. Ancak geçen hafta sonu Parti Meclisi’nde Işıklar’ın reddedilmesi, ilçe örgütünü ve seçmenlerini ikiye böldü. İlk defa net bir şekilde Işıklar’ı destekleyenler ve desteklemeyenler diye ikiye ayrıldığı fark edilebiliyor. CHP örgütünde “değişim” çağrısı yapanlar Bora Balcıoğlu ve Selami Değirmenci’yi istiyor. Keza yapılan anketlerde de bu ismin çıkması, 10 yıllık Özcan Işıklar başkanlığındaki belediyeden hoşnutsuzluğun ayrı bir göstergesi. CHP’nin kapalı kutuları, kendilerini açıkça ifade edemeyenler. Işıklar için “ya tekrar aday olursa” endişesi taşıyanlar tepkilerini cesurca ortaya koymaktan kaçınıyor; cesaretini gizlemeyenler de zaten Balcıoğlu ve Değirmenci etrafında yer alıyor.
Zira ilk PM’de onaylanmayan Işıklar, ikinci PM’de tekrar gündeme gelir ve onaylanırsa, CHP’deki tepki yumağının koca bir dağ haline geleceği söyleniyor. Önümüzdeki Cumartesi günü belli olacak Millet İttifakı’nın adayı, kaçınılmaz şekilde Cumhur İttifakı adayı Volkan Yılmaz’a yarayacak. CHP Parti Meclisi’nden hangi karar çıkarsa çıksın, solda yeni bir cephe açılacak!..
*
Sahayı kontrol altına almayı başaran Yılmaz, kalan iki aylık süreyi de aynı şekilde yönetebilirse, Silivri’de ve İstanbul’da tarihe geçecek…  

YORUMLAR

  • 0 Yorum