Dünür dayanışması işe yarar mı?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Dünür dayanışması işe yarar mı?

21 Aralık 2018 - 11:17

Geçen günkü yazımda Özcan Işıklar’ın anketlerde düşük puan aldığını, genel merkez ve il başkanlığının kamuoyu araştırmalarında Bora Balcıoğlu ve Selami Değirmenci’nin ön planda olduğunu söylemiştim. Masadaki anketler basınla paylaşılmıyor ama yöneticiler bu sonuçları çok iyi biliyor ki, gerekli değerlendirmeler sırasında “kim hangi derecede” ilgi görüyor bu durum dışa yansıyor. Bazı kaynaklar saklı kalmak şartıyla gelişmelere kısmen ulaşabiliyoruz.
Bu yazıdan sonra CHP’li bir isim, “Muharrem İnce, dünürü Özcan Işıklar’ın adaylığını garanti yaptı. Bu seçimlerde tek ricası dünürünü Silivri adayı yaptırmak oldu, partiye zarar vermesin diye onu da başardı. O yüzden pek görünmüyor ve sesi çıkmıyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği bir isim, dünürünü Silivri’ye aday yaptıramıyorsa, o adam bitmiş demektir. Böyle bir şey olmadığına göre, CHP’nin yarı delegesi hala Kılıçdaroğlu’na muhalif ve Muharrem İnce’nin eli çok güçlü. Kime ne kadar uğraşırsa uğraşsın, Özcan Işıklar’ın adaylığı kesin” dedi.
*
İşi tepeden bitirme noktasında bazı lobilerin ve dünürü Muharrem İnce’nin Özcan Işıklar’ı desteklediğini biliyoruz. Biliyoruz ama bir de Ekrem İmamoğlu faktörü var. İmamoğlu, ahbap çavuş ilişkisiyle seçimlere girecekse, daha şimdiden işi zor demektir. Biraz gerçekçi olalım lütfen. Diyelim ki Işıklar aday gösterilmeyi başardı, peki seçim sonuçlarında CHP başarılı olacak mı? İmamoğlu aklı başında bir siyasetçiye benziyor. CHP’nin bu zamana kadar ki adayları arasında, İstanbul’da tarihi bir rekor kırmak istiyorsa, Silivri gibi ilçeleri gözden geçirmesini iyi bilir. Sadece Silivri kamuoyu değil, televizyon ekranlarında, bu ilçeden hiçbir beklentisi olmayan akademisyenler bile Özcan Işıklar’ın risk oluşturduğunu söylüyor. Ben değil kendi partisindekiler söylüyor. Yine de Işıklar konusunda ısrarcı olurlarsa, denemesi bedava. İşte meydan…
 
IŞIKLAR’IN DURUMU ÜZERİNE SENARYOLAR
Özcan Işıklar’ın aday gösterilmediği durumu üzerine öngörüde bulunan bazı siyasi çevreler, Işıklar’ın İyi Parti’ye geçebileceğini iddia ediyor. İyi Parti’de adaylık başvuru sürelerini uzaması, görüşmelerin devam ediyor olması, İstanbul ilçelerindeki stratejiden kaynaklandığı ifade ediliyor. Bu durumun başvuru süresiyle pek alakası yok. Sonuçta YSK’nın takvimi geçerli.
Pek gerçekçi bir senaryo gibi gelmedi ama iletişim kanalları kapanmadığı sürece Özcan Işıklar’ın İyi Parti’den aday olabilecek bir yanı yok değil, var.  CHP-İyi Parti ilişkisi hepimizin malumu.
Partisine kaybettirmek için böyle bir atraksiyon yaparsa siyasi hayatına son verme kararı almış demektir.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum