CHP'de şimdi ne olacak?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

CHP'de şimdi ne olacak?

28 Ocak 2019 - 17:57

Bugün sabah saatlerinde tamamlanan CHP Parti Meclisi’nden (PM) birçok il ve ilçe belediye başkanlarıyla ilgili karar çıktı. İstanbul’da 29 ilçe adayı belli oldu.
Silivri’nin mevcut başkanı ve adayı Özcan Işıklar, 60 kişilik PM üyelerinin onayına sunuldu; ancak reddedildi. Çoğunluk Silivri adayını kabul etmedi, yani uygun görmedi.
Kulislerde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istifa sebepleri arasında Silivri, Kadıköy, Maltepe ve Beyoğlu adaylarının kriz oluşturduğu iddia edilmişti.
Biz Silivri’yi konuşalım, konuşalım ama arka planda yaşananları aktaralım.
*
PM’de Özcan Işıklar’ın reddedilmesinin en büyük sebebi Muharrem İnce.
Muharrem İnce, kendisine yakın olan belediyelerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, bu isimlerin tekrar aday gösterilmesi için baskı uyguladı. Kılıçdaroğlu da bu isimleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sundu. Evet, bu baskılar yeni baskılar oluşturdu ve MYK’da tansiyon yükseldi. Son kararı verecek olan PM’deki oylamada bazı ilçeler reddedildi, aday belirlemesi sonraya bırakıldı.
Muharrem İnce, partideki gücünü kontrol altında tutmak için, istediği belediyelerde istediği başkanların aday gösterilip seçilmesini istiyordu. CHP İstanbul yönetimi bu husustan rahatsızdı. Hatta Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da tepki gösterdiği iddia ediliyor.
Dolayısıyla, başkan adaylarının karnelerinden ziyade, referansları tepki sebebiydi.   
*
CHP kaynaklarına göre, Silivri’de Özcan Işıklar’ın yeniden aday gösterilmesi mucizelere kaldı.
Genel Başkan Kılıçaroğlu’nun diretebileceğine yönelik yorumlar var. Eşine pek rastlanır durum değil ancak yüzde 1’lik bir şans bile olsa, PM’ye Özcan Işıklar’ın adaylığı tek başına sunulması mümkün gözükmüyor.  
Yani;
Silivri için yeni bir isim sunulacak ve oylanacak…
Genel Başkan etkisiyle, çok çok olursa Silivri için iki isim gündeme gelebilir.
*
Bora Balcıoğlu ve Selami Değirmenci’nin şansı çok fazla arttı.
Bu iki isimden birinin Silivri Belediye Başkan adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum