Ümit Kalko siyasete girerse…
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Ümit Kalko siyasete girerse…

19 Eylül 2018 - 09:44

Silivri kamuoyu Ümit Kalko’yu yakından tanıyor. Silivrispor’un tarihe geçen başkanlarından biri. Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasındaki Mektebim Okulları’nın kurucusu, aynı zamanda Ümit Kalko Vakfı’nın da yönetim kurulu başkanı. 35 yaşında genç bir akademisyen ve işadamı. Eğitim kariyeri “doktora” ile devam ediyor.
*
Sayın Kalko dün öyle bir şey yaptı ki, merak edilen birçok soruya yanıt vermiş oldu; yeni soruları ortaya sundu. Ne yaptı? Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gidip üye oldu. Silivri’de, ilçe başkanı Mutlu Bozoğlu ile birlikte fotoğraf vererek siyasete “resmen” adım attı.
Kalko, geçen senelerde gündeme geldiği olaylarda “Siyasete girecek mi?” sorularını “Düşünmüyorum” cevabıyla reddetti. Eğitim kariyerinin yanı sıra eğitim yatırımlarının da devam ettiğini ifade ederek, “Siyasete gireceğim ama şimdi değil” diyerek açık kapı bırakıyordu.
Bugün geldiğimiz noktada, artık siyasetle ilişkilendirebileceğimiz bir Ümit Kalko var. Siyasi görev almanın birinci adımı üyelikten geçiyor. Peki bu üyelik ne anlama geliyor? Eğitim kariyeri devam eden, aynı zamanda milyon dolarlık eğitim yatırımları hızla süren bir işadamının siyaset yapmasındaki meseleyi ifade etmeye çalışalım.
*
Ekonomik dolgunluğa ve iyi bir kariyere genç yaşta sahip olan Ümit Kalko, son aylarda “belediye başkan adayı” olarak anılmaya başladı. Kendisinin böyle bir beyanı olmamasına rağmen, siyasi kulislerde bu durum konuşuyordu. Adaylığa götürecek olan birinci adımı atınca, kulislerin merakı giderildi ve “aday adaylığını” ilan edeceği tahmin ediliyor.
Ümit Kalko’nun kariyerini kenarda tutup Silivri’de siyasete girmesinin çeşitli mesajları var. İlçenin hizmet noktasındaki mevcut durumu, AK Parti’nin değişen genel yapısı ve genel merkezin aday kriterleri birer etken. Sorumluluk hissiyle hareket etmesinin yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nden “üst düzey” işaret almadan bu işe soyunacağını zannetmiyorum. “Ben Silivri’ye belediye başkanı olacağım” büyük bir iddia ve bu iddiayı gerçekleştirebilmek büyük gayret istiyor. Hele ki CHP’nin kalesi konumundaki Silivri’de ve AK Parti’yle…
*
Son 15 yıl geriye dönüp baktığımızda Silivri’de siyaset yapan isimler aynı, yüzler aynı. Bu kişilerin siyasi tecrübeleri ve yöneticilik anlayışları farklı olabilir. Vatandaşa hizmet ederken tecrübelerini göstermek istemeleri gayet doğal. Yenilgilerin kayıp görülmediği bir siyaset anlayışı var ülkemizde. Örneğin, muhalefet lideri defalarca seçim kaybetmesine rağmen yoluna devam edebiliyor. “Neden yeni isimler yok?” diye serzenişte bulunduğumuz şu dönemde Ümit Kalko yeni bir isim olarak karşımıza çıktı. Siyasette henüz yeni oluşu, eğitim ve spor kariyerindeki başarıları, O’nu belediye başkan adaylığına götürür mü bilmiyorum aday kriterlerini taşıdığından eminim.
*
İlçe siyasetinin bugünkü manzarasına baktığımızda AK Parti ve CHP’nin aday adayları aşağı yukarı belli. Az önce dediğim gibi, belediye başkan adayı olmak isteyenler son 15 yılda siyasetin içinde yer alan kişiler. Genel merkezin çalışması ve Silivri ilçe teşkilatının onayıyla belirlenecek olan AK Parti’nin belediye başkan adayı kim olacak sorusuna merak artıyor. Eğer bir CV yarışı olursa Ümit Kalko son ikiye kalabilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum