Son günlerde Silivri
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Son günlerde Silivri

20 Nisan 2016 - 22:24

Esenyurt nere Danamandıra nere? 

Betonyurt olarak anılan Esenyurt'ta yağmalanacak başka yer kalmadı; istikamet Silivrimize çevrildi. Belki betonlaşma planı yok ama "Esenyurt Belediyesi Silivri'de arazi kiralı" denilince kulağa ürkütücü geliyor. Haber şu: Silivri'nin Danamandıra Mahallesi’nde bulunan ve köylülerin yıllardır gözü gibi koruyup kolladığı Danamandıra Tabiat Parkı, 49 yıllığına Esenyurt Belediyesi’ne tahsis edildi. Silivri’deki bir parkın Esenyurt Belediyesi’ne tahsis edilmesi şaşırttı. "Neler oluyor?" sorusu oluştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün inisiyatifinde bulunan Danamandıra Tabiat Parkı'nın 49 yılığına kiralanması, mahalle sakinlerince, "Esenyurt nere, Danamandıra nere” tepkisine neden oldu.

***

Yağmala babacım yağmala

İddia sahipleri hakkına mahkeme açılmayan konular, gerçeği yansıtır. "Görmezden gelmek" bir cevap değildir. Hele ki mevzu bahis halkın parası bürokratlarca şahsi ihtiyaçlara kullanılıyorsa.

Buyrun: Silivri Belediyesi bünyesinde imar müdür vekili olarak görevlendirilen Deniz Bayraktar'ın, 2010 yılında Silivri Belediyesi'nin yakıt alım ihalesini kazanan firma olan Yılmazlar Petrol San. ve Tic. Ltd. Şti'den 34 D 3867 plakalı özel aracına euro dizel yakıt alarak ödemesini yapmadığı ve Silivri Belediyesi hesabına yazdırdığının belgeleri ortaya çıktı.

Veresiye fişlerinde, 2009 ila 2015 yılları arasında Silivri Belediyesi'nde İmar Müdür Vekili olarak görev yapan Deniz Bayraktar'ın 03.12.2010 tarihinde 34 D 3867 plakalı özel aracına 157 TL tutarında euro dizel yakıt aldığı, yine 13.12.2010 tarihinde de aynı araca 143.76 TL tutarında euro dizel yakıt aldığı görülüyor.

***

"Belediye zarara uğratılıyor"

Muhalefetin rahatsızlığının sadece muhalefet olmaktan kaynaklanmadığını düşünüyorum. İş oldun diye şerh konulmaz. Başkan tarafından mahkeme açılsa, bu meclis üyelerinin yargılanma durumu söz konusu. Şeffaf bir belediyecilik anlayışında, bilgi ve belgeler saklanmamalı. "Ama Sayıştay denetliyor efendim" cümlesi bir savunma değil. Görünen var, görünmeyen var.

Taktir halkın, mevzu şu: CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Zafer Bıyıklı, Saadet Gençoğlu ve Figen Yıldız ile AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Mutlu Bozoğlu ve Harun Tüfekçi’den oluşan Silivri Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu komisyonu, denetim raporunu hazırlayarak belediye meclisine sundu. AK Partili Denetim Komisyonu Üyeleri Mutlu Bozoğlu ve Harun Tüfekçi, hazırlanan rapora muhalefet şerhi koyarak ayrı bir karşı görüş raporu hazırladı. Söz konusu karşı görüş raporunda; Silivri Belediyesi tarafından yapılan bazı mal ve hizmet alımlarında dikkatleri çeken ve soru işaretleri oluşturan hususlar vurgulandı.

***

"Söz verdiklerini yapamayanlar"
Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçeye bir türlü yapılamayan Kültür Merkezi polemiğiyle ilgili "2010 yılında başlansa bugün en az 3-4 senelik Kültür Merkezimiz olmaz mıydı? Şimdi soruyorum kim eline yüzüne bulaştırdı?

Benim dönemimde altyapı, çöp, belediye binası, doğal gaz, adliye binası, yollar, devlet hastanesi, toplu konutlar, okullar, camiler vs vs .. yaparak mı elime yüzüme bulaştırdım? Bir de bu dönem söz verdiklerini yapmayanlar, hiç bir yerlerine bulaştırmayanlar mı? Aynı kefeye konulmak beni üzdü. Doğru, ben hizmet ederek bu milletin duası elime yüzüme bulaştı. Eline yüzüne bulaşmayan kimse o düşünsün..." dedi.

***

"Olmazsa kına yaksın?"

Söz verip yapamadığı hizmetler için muhalefetten yardım isteyen belediye başkanı Özcan Işıklar, 4 yıldır proje tabelasını koyduğu Kaymakamlık yanındaki yerle ilgili eleştiren muhalefete "ağır bir ifadeyle" şu yorumda bulundu:

"Çarşı meydanındaki otoparkın yapımı 8 ay. Herkesin gözü önünde cereyan ediyor. İlçe Başkanı diyor ki, 'Oraya tabela astınız, fotoğraf soldu, bari fotoğrafı yenileyin'.  Bunu söyleyen iktidar partisinin ilçe başkanı. Bizim Trakya'da bir laf vardır 'Olmazsa kına yakın' derler. E şimdi kına mı yakacaksın arkadaşım. El birliğiyle yapalım senin fotoğrafını dikeceğim." 

Sadece Trakya'da Türkiye'nin her bölgesinde "kına yakın" derler ama; halk dilinde kınanın nere yakılacağı da bilinir...

YORUMLAR

  • 0 Yorum