Siyasette kulis sezonu açıldı
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Siyasette kulis sezonu açıldı

04 Eylül 2018 - 10:59

4 yıl önceki arşivleri karıştırdım; baktım ki Eylül ayında siyaset epeyi hızlanmış. 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimler için meydana inen siyasiler kulis çalışmalarına ağırlık vermiş. Eylül ayında belediye başkan aday adaylığını ilan edenler olmuş. Yani 7 ay öncesinden hazırlıklara başlamışlar.
*
Şimdilerde hedef 30 Mart 2019…
Yani bir yerel seçimin daha arifesinde sayılırız.
Bu ay içerisinde “belediye başkan aday adayları” kendilerini ilan edebilir. CHP, AK Parti, MHP ve İyi Parti’de kulisler yapılıyor. “Ben banko adayım” diyenleri duyuyoruz. Kendilerini garanti lanse ederek fısıltı dedikodusuyla hem reklam peşinde hem de denge kurma gayretindeler.  
*
 Atıyorum, “Falanca kişi genel başkan danışmanıyla görüşmüş, adayımız sensin demiş, O da sahaya inmiş” deniyor. Bunu duyan ahali, “ibre ondan yana” diyerek düğme iliklemeye başlamış.
Bir başkası için de “Damatla kanki o kanki. Damat ne derse o bilmiyor musun” diyorlar. Hani olur da damadın adamı tutarsa, elimizin altında dursun diye hürmet gösterenler var.
*
Nasıl olsa aday bolluğu var ya, herkesin en tepelerde adamı olduğunu düşünürsek, herkes bir yerlerden söz alıvermiş. “Ancak benimle kazanırlar” diyen düşünenler olabilir. Kendisini nasıl bir alternatifsiz görüyorsa…
 
Genel merkeze gitmiş, genel başkanla görüşmüş, genel başkan da “Tamam sen çalışmalara başla” demiş. Bak bak bak. Genel başkandan emir almış, izin almış güya…   
Çıkmış olmamış, çıkmış tutmamış, çıkmış çakılmış, hala “genel başkan” demiyorlar mı…
Ah şu siyasi kulisler ah. Siz adamı rezil de ediyorsunuz vezir de.
Bizim ahali bir garip. Yapmasa da yaptı diyorlar ya, Allah iyiliğimizi versin...

YORUMLAR

  • 0 Yorum