Silivrispor kurtuldu ve zibidiler
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Silivrispor kurtuldu ve zibidiler

16 Haziran 2016 - 09:10

Silivrispor'la ilgili kafanızı daha fazla şişirmek istemiyorum. Ümit Kalko başkanlığındaki kulübümüz inşallah muradına erecektir. Muradı Süper Lig olsun.

Kongre bitti, hadise sonuçlandı. İhsan Atun ve yönetimi, görevlerini yeni bir isme ve yönetime devretti (!)

Malumunuz, çok tartışmalı bir kongre süreci yaşandı. Kulüp başkanımız ve belediye başkanımız, adeta kapı kapı dolaşıp işadamı aradı. Bu iş nihayete erdi, aranan kan bulundu, Silivrispor kurtuldu.

Kongre öncesi gündeme gelen, ortaya atılan iddialar ise muallakta kaldı. Kongrelerde üyeler ya da delegeler hesap sorar, ama bu kongrede "Bu 3 trilyon borç nereye ve nasıl gitti" diye soran olmadı. Tek bir kişi hariç; Cenk Öpçin...

Sayın Öpçin'in, "Bu yönetim kalplerde ibra olmamıştır" diyerek tek kurşunla işi bitirdi. En azından tarihe geçti. Silivrispor'u borçsuz devralan İhsan Atun ve yönetiminin 3 yılda 3 trilyon borç yapmayı nasıl becerdiğini sorsa da, cevabını alamadı. Gerçi kimse alamadı. Nasıl ki Cenk Öpçin büyük bir cesaretle bunu söyleyip tarihe geçtiyse, İhsan Atun da kulübü batırma başarısıyla tarihe geçti.

Kongre salonunda denetim raporu ibra olmuş olabilir, ama "hesap verme" meselesi devam edebilir. Paraların nerelere gittiği, nasıl harcandığı, tek tek araştırılmalı. Ve bu araştırmayı adli makamlar yapmalı. Umarım öyle olur. "Yönetimi bırak, kurtul" diye bir şey yoktur herhalde!..

***

Kulüp başkanı İhsan Atun'ken, hesap verme makamı yine o olması gerekirken, tüm sorumluluğu belediye başkanımız Özcan Işıklar üstlenmiş. İhsan bey çok fazla laf ebeliği yapamadığı için, -önceden çalışmış olmalılar ki- bu görevi Özcan başkan yerine getirdi.

Yaklaşık 20 dakikalık konuşmasının 17 dakikasını İhsan Atun'u eleştirenlere ayırdı. "Bunlar birkaç zibidi, konuşmaya bile gerek yok" gibi bir laf ederek, bu zibidileri 17 dakika boyunca konuştu, saydırdı da saydırdı. Ne kadar ciddiye aldığını böylelikle gösterdi. Tahminimce bu zibidiler arasında gazeteciler, CHP'li meclis üyesi Ünal Doğrul, Silivrispor sevdalıları falan var. 10'u geçmez, hepi topu 6 zibidiyiz!

"Bakan göz kusur görmez" diyen başkanımızdan birlik ve beraberlik mesajı bekledim. Basınıyla, siyasetçisiyle, bürokratıyla, işadamıyla, stk'sıyla birlik çağrısı. O, nefsine yenik düştü.

Güzel ve başarılı bir siyasetçi, ama bunu sporda gösteremiyor, kabul etmeli. Her şeyi dört dörtlük yapamaz insan fakat bırakalım sporu da sporcular yapsın, yöneticiliği de spor adamları üstlensin.

***

İşin tuhaf yanı şu: Eleştiriler arasında hakaret yok, küfür yok, iftira yok, "Bu borç nasıl oldu" diye sormak var. Telefon kayıtları internete düşüyor, bildiğin pazarlık yapılıyor, ama kimse bu telefon görüşmelerinin nasıl internete düştüğünü sorgulamıyor! Konuşulan pazarlıkları sorgulamıyor! Yahu iki kişinin telefon görüşmesi nasıl internete düşebilir, o beyincikleri bunu tartmıyor. İkisinden biri internete atıyor, basına servis ediyor, biri de çıkıp demiyor ki, "Bu konuşmalar şu şekilde internete düşmüştür" diye. Onlar zannediyor ki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'te adamlarım var, onlara talimat verip uydudan telefon dinlemesi yaptırmışım!

Silivrispor'u almak isteyen İzmir Balçovaspor Kulüp Başkanı Alper Gülay'a telefonla ulaşıyorum, "Başkanım adaylığınız devam ediyor mu, süreç nedir, ne düşünüyorsunuz, ben gazeteciyim" diye soruyorum, konuşma içerisinde "İhsan başkan benden hava para istedi kapıları kapattık" diyor. Birkaç gün sonra bunu yalanlıyor. Ben daha ne diyeyim, ne yazayım!

Telefon görüşmemizden aldığım izlenim, Alper bey samimi bir insana benziyor. 2 gün sonra "herhangi bir pazarlık yok" diyerek yalanlamasını, İhsan Atun tarafından bir baskıya maruz kaldığını düşünüyorum.

Velhasıl neresinden tutsan elinde kalan bir yönetimi eleştirdik, kötü olan gazetecilermiş gibi algı yaratılmak istendi. Ucuz romancılar devreye girse de başarılı olamadı.    

EMANETE HIYANET OLMAZ

"Silivrispor Ümit'lendi" demek en doğrusu. Sayın Kalko genç bir işadamı, akademisyen ve eğitimci. Mektebim Okulları'nı bilmeyen yoktur. Bu okulların kurucusu. Geçen sene Büyükçekmecespor'un da başkanlığını yaptı. Spor geçmişi var. Hani derler ya, "Emanete hıyanet olmaz" diye, Ümit beyin nasıl fedakarlıklarla bu kulübün itibarını koruyacağına hep birlikte şahit olacağız. Hem kendi itibarını, hem kulübün itibarını, hem Silivri'nin hem de sporun itibarını muhafaza edecek. Bir de şampiyonlukla taçlandırdığı vakit, tarihin güzel sayfalarına adını kazıyacak; kazanansa Silivri olacaktır...

KALKO'NUN ŞU MESAJI ÇOK ÖNEMLİYDİ:

"Silivrispor derdini Silivri'de çözmeli. Silivri'nin dışından gelen bir el, buradaki derdi çözüyorsa, bunda kesinlikle soru işareti aramak gerekir. Eğer bir kişi '3 milyon borcu cebimden ödeyeceğim' diye ortaya çıkıyorsa, bu kişinin menfaat dışında hiçbir amacı yoktur."

Belediye başkanımız Özcan Işıklar ve eski kulüp başkanımız İhsan Atun, Ümit Kalko'nun bu sözlerini duyduğu vakit yüzü düştü. Çünkü Mete Çetinkaya Antalyalı bir işadamı, Alper Gülay ise İzmirliydi...

YORUMLAR

  • 0 Yorum