Silivri CHP, MHP'li Yılmaz ve Emniyet Müdürü Çalışkan
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Silivri CHP, MHP'li Yılmaz ve Emniyet Müdürü Çalışkan

27 Şubat 2018 - 11:14

CHP taktik değiştirecek

MHP ve Volkan Yılmaz

Hakan Çalışkan neden intihar etti?

Silivri’de, CHP’de bazı isimlerin umutla beklediği AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu’nun “göreve devam” haberlerinin tam tersi gelişme yaşanınca, kimilerinde içten içe hayal kırıklığı yaratmış olabilir. Çünkü Rıfat Kutlu’nun görevde kalmasıyla birlikte, bazı isimlerin belediye başkan adayı olabilme ihtimaline “banko” gözüyle bakılıyordu. Başkan Özcan Işıklar ve çevresi, bu sebepten dolayı “seçim yine bizimdir” diye düşünüyorlardı. Ancak Rıfat Kutlu’nun kongrede aday olmayacağı açıklandı ve bu yüzden kendisi de veda etti. Şimdi ilçe teşkilatının baştan aşağı değiştirilme ihtimali söz konusu. 

Bu durum CHP’yi taktik değiştirmeye götürecektir. 2019 hesapları yapan başkan Özcan Işıklar, kendisinin aday gösterilme şansının olduğu varsayımıyla hareket ediyor. Birkaç ay önce meclis kadrosunda büyük değişiklik yapacağını yazmıştım. Adı duyulmayan meclis üyeleri var. Toplumda karşılığı olmayan, CHP yönetimine ve Başkan Işıklar’a şikayet edilen isimlerin olduğunu zaman zaman duyuyoruz. Şikayetler revizyonun bahanesi. Işıklar, 2019’da aday olursa seçimi kazanmak için son yılların en büyük gayretini gösterecektir. “Yerli aday, yabancı aday” tartışmaları yine karşımıza çıkacak. AK Parti’nin yeni ilçe başkanının kim olacağı henüz bilinmiyor ancak birkaç isim kulislerde dolaşıyor. Olayı yerli-yabancı üzerinden hesaplamak AK Parti’de tutmuyor. Vakti evvel, 2014 seçimlerinde “Metin Karakaş benim için en yerli isimdir” diyen Işıklar’ın Tahir Sert’e yönelttiği sözleri hatırlıyoruz. AK Parti’nin yeni ilçe başkanı Silivri doğumlu biri olursa, polemiklerde “Rıfat Kutlu benim için en yerli isimdir” diyeceği aşikar. 2014’te, AK Parti’nin 11 aday adayından Tahir Sert’i en şanslı gören, kendisi için en riskli bulan ve seçimlerde endişe duyduğunu yakın çevresine söylediği biliniyor. Ayrıca Sayın Işıklar’ın, “Ne zaman Meclis listesi açıklandı, o zaman derin bir oh çektim” itirafı da ayrı bir gizli sohbet telaffuzu.

Dolayısıyla AK Parti’nin teşkilat yapısı, CHP tarafından yakından takip ediliyor, ona göre taktik geliştiriyor. Işıklar, aday olabilme ihtimaline karşılık sahada daha aktif olacak ve meclis kadrosunu ona göre dizayn edecek…         

VOLKAN YILMAZ VE MHP

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye yakınlığıyla dikkat çeken, bölgemiz sorunlarının çözümü için uğraş sarf eden, Silivri’nin ve MHP Silivri teşkilatının Ankara’da sesi olan, MHP Genel Merkez MYK Üyesi Volkan Yılmaz… Önceki gün “son MYK’mız” diyerek bir fotoğraf karesi yayınladı. 18 Mart 2018’deki 12’nci Büyük Kongre’de, yeni MYK seçilecek. Devlet Bahçeli ile yola devam kararı alınacağı kongrede, MYK’da değişiklik yapılacağı MHP kulislerinin gündeminde. Volkan Yılmaz’ın enerjisine ve gayretlerine bakılırsa, yeniden MYK’da olma şansı yüksek. Bu gelişmeyi Silivri’miz açısından düşünürsek, Volkan Yılmaz genel merkez yöneticisi olarak kalmalı ve daha fazla sorumluluk yüklenmeli. Hatta milletvekili olmalı. MHP için her zaman elini taşın altına koyan Sayın Yılmaz, 2019 gibi “çok önemli” addedilen yerel ve genel seçimlerde üstlenecek vazifelerden başarı elde edecektir. 

HAKAN ÇALIŞKAN UNUTULMUYOR

31 Temmuz 2017 tarihinde acı bir olay yaşadık. Silivri eski İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, makamında ölü bulundu. Resmi makamların araştırmalar sonrasında yaptığı açıklamaya göre intihar etmişti. Çalışkan’ın cenazesi, baba ocağı Samsun’da toprağa verildi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Silivri Kaymakamı Ali Partal katılan isimlerdi.

Adeta “resmi tören” gibi son yolculuğuna uğurlandı. Cana kıymak ve canına son vermek dinimizde büyük günahlar arasında. Elbette taktir Allah’ın. O’nun rahmetini kim bilebilir, kim ne diyebilir ki?

Görevi başındayken yaptığı çalışmalardan Silivri memnundu. Çevresinde sevilen ve sayılan bir insandı. Devleti ve milleti için çalışan, milliyetçi ve vatansever fikirlere sahip bir emniyet personeliydi. Ansızın o kara haberle hepimiz büyük üzüntü yaşadık. İntiharından sonra çeşitli şüpheler devam diyor. İntihara sebep ne oldu? Neden intihar etti? Bu sorulara cevap bulunamıyor. Birkaç ay önce CHP Milletvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik şu sözleri hala kafaları karıştırmaya devam ediyor:

“…Silivri Emniyet Müdürüne, (Hakan Çalışkan’ın kastediyor) durdurulan bir araçla ilgili telefon açıp, o olmayınca İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü üzerinden baskılar ve tehditler sonucu o büyük felakete (intiharını kastediyor) sebep olamazdınız o zaman.”       

Evet bu sözler, Fetö üzerinden Süleyman Soylu’ya yöneltilen bir takım sorular arasındaydı. Milletvekili Özel’in iddiasından anlaşıldığı üzere, Fetö’den aranan biri mi yakalandı da bunlar yaşandı bilinmiyor. 

***
Öte yandan, intihar vakasından bir süre sonra bir televizyon kanalında konuşan amcası Mustafa Çalışkan, ailevi hiç bir problemi bulunmadığını söylüyor. Yeğeninin umutlu, hayat dolu, çalışkan ve geleceği parlak olduğunu, intihar ihtimalini düşünmüyor.

Uyuşturucu çeteleri ve FETÖ ile kıyasıya mücadele eden Hakan Çalışkan'ın sır intiharının aydınlatılmasını istiyor. Silivri kamuoyu gibi ailesi de intiharın sıradan bir intihar olmadığını, sebeplerinin bulunduğunu düşünüyor. Allah rahmet eylesin, Hakan müdür unutturulmayacak.

Çünkü Silivri Samsunlular Derneği, Hakan Çalışkan anısına ağaç dikme töreni gerçekleştirecek. 9 Mart’ta, Yeni Mahalle, Kiptaş 2 Konutları karşısındaki Cumhuriyet Parkı bölgesinde saat 15.00’da yapılacak törende dualar ile anılacak.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum