'Silivri Araplara satılacak' iddiası çürüdü
Reklam
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

'Silivri Araplara satılacak' iddiası çürüdü

26 Nisan 2018 - 14:31

Işıklar’dan Büyük Ova’ya tam destek!

eçtiğimiz aylarda çıkarılan Büyük Ova Kanunu ile “tarım sit alanları” oluşturuldu. Yani “tarım arazilerini koruma” amacıyla yapılan Büyük Ova Kanunu, 49 ilde 141 bölgeyi kapsıyor.

Silivri’de 9 mahallenin bazı arazi bölümleri Büyük Ova Kanunu kapsamına alındı. Silivri açısından önemli bir gelişme ve büyük bir şans…

***

CHP’nin dilinden düşmeyen “Araziler Araplara peşkeş çekilecek, rezidanslar gökdelenler yapılacak.” söylemi burada çöpe gitmiş oldu. Silivri’nin önemli tarım bölgelerini “tarım sit alanı” kapsamına alma projesi, Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yani AK Parti hükümetinin projesi olarak düşünürsek, Silivri’yi heba ve harcama zihniyetinden uzak, tam tersi, koruma ve kollama mantığıyla hareket edildiğini görebiliriz.     

***

Konuya ilişkin Bakan Faruk Çelik, "Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen bu ovalarımız artık 'tarımsal sit' gibi korunacak. Böylelikle tarımsal nitelik taşıyan ovalarımızın amaç dışı ve yanlış kullanımlar sonucu yok olmasını büyük ölçüde önlemiş olacağız” diyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, bakanlık ile görüşmeler yaparak Silivri hakkında bilgilendirmeler yaptığını öğrendim. Elimize geçen fırsatları, siyasi hesaplardan uzak ilçe menfaatine göre değerlendirmek buna denir.

Ve sayın Işıklar, Büyük Ova Kanunu’nun mahalle mahalle anlatıyor. Eksiklerinden ziyade, artılarını söylüyor, mahallelinin sorularını cevaplıyor. Kanundan sonra Silivri’nin önünün açılacağını belirten Işıklar, “Büyük Ova’nın bölgemizde bir sıkıntı yaratmayacağından eminim. Kararı o mu aldı, bu mu aldırdı bunu tartışmaya gerek yok. Kararı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti almış, Bakanlar Kurulu kararı almış, Cumhurbaşkanı onaylamış biz de şimdi burada bunu anlatıp gereğini yapacağız” diyor. Hep birlikte bu kanunun yansımalarını anlatmak Silivrimizin menfaatine olacaktır. MHP’nin, İyi Parti’nin ve DP’nin bu konu üzerine çalışma yapması lazım. Siyasi hesaplardan uzak, vatandaşın ve ilçenin menfaatini ön planda tutarak…   

İYİ PARTİ’DE İSTİFA

“Hiç aklıma gelmezdi” deriz ya, Alpay Denizli’nin durumunu öyle ifade edebilirim. İyi Parti’nin Silivri kurucularından, ilçe başkan yardımcısı Alpay Denizli’nin istifa haberini şaşkınlıkla karşıladım. “İşlerimin yoğunluğu nedeniyle” diyor, hem görevinden hem partisinden istifa ediyor. Elbette bu karar kendisi için hayırlı olsun. Ancak neden istifa etti, istifaya götüren sebep neydi merak edilmiyor sanmasın. Aklıma şu üç soru geliyor:

CHP’den 15 vekilin İyi Parti’ye geçmesinden sonra oluşan yakınlaşmadan rahatsız mı oldu? İlçe Başkanı Ozan Ersaraç’ın, belediye başkanı Özcan Işıklar ile dirsek temasları mı etkiledi? Yönetim kurulunda yer alan bazı isimlerin söylemleri ve eylemleri mi huzursuzluk yarattı?

Görevinden istifa edersin de, partiden istifa etmenin anlamı farklıdır…     

YORUMLAR

  • 0 Yorum