Sayın Gencoğlu ve Sayın Başsavcım
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Sayın Gencoğlu ve Sayın Başsavcım

08 Haziran 2016 - 18:38

Silivrispor 2.Başkanı Sayın Süleyman Gencoğlu...

Pazartesi günü Silivri basınına bil mail geldi biliyorsunuz. Bu mailde başkan İhsan Atun'la ilgili iddialar yer alıyor ve sizin de isminiz geçiyor. Ayrıca İhsan Atun'un olduğu iddia edilen telefon konuşması youtube'a yüklenmiş bir ses kaydı olarak bizlere gönderildi.

Ve bu iddia haber sitemde kamuoyuna duyuruldu. Şu güne kadar (Çarşamba) İhsan başkan sessiz kaldı. Merak ediyorum neden susuyor? Ses kaydının kanuni ispatı olmadığı için yüklemiyoruz. Fakat çarşamba günü ise haberime istinaden bir gazeteye demeç veriyorsunuz, iddiaları ispatlarcasına konuşuyorsunuz.

Süleyman bey, sizleri iyi tanıyorum ancak haberimde bir hata göremiyorum. Verdiğiniz demeç ise kafaları karıştırıyor.

Biz iddiadan bahsederken, siz başkanınız İhsan Atun'un konuşmasını adeta doğruluyorsunuz ve "Silivrispor Kulüp Başkanı İhsan Atun'un yapmış olduğu bir telefon konuşması..." diyorsunuz...

Sitemdeki haberde isminizi hayal mahsulü uydurmadım. Adınız zaten pazarlık görüşmelerinde iddia edildiği için yazıldı. Bunu yalanlamak sizin hakkınız ve öyle yaptınız. Ancak, rahatsızlığınızı dile getirirken "haber yapanlara" değil, bu ses kaydını ve video slaytını hazırlayanlara, basın mensuplarına servis eden kişilere seslenseydiniz daha doğru olurdu. Şunu da belirteyim, yaptığınız açıklama, verdiğiniz demeç, söylediğiniz sözler kulüp başkanı İhsan Atun'la ilgili ortaya atılan iddiaları doğrularcasına.

Basın açıklamanızda neden "başkanım suçsuzdur, iddialar yalandır, iftira atıyorlar" demediniz, diyemediniz?

"Silivrispor’un kongre sürecinin başlamasıyla birlikte kulübe başkan adayı olan kişilerle (Balçova Yaşamspor başkanı, Mete Çetinkaya ve Ümit Kalko) içerisinde birçok yönetici, eski yönetici ve yerel medya mensubunun da olduğu görüşmeler yapılmıştır.  Bu toplu görüşmelerin tamamında Silivrispor’un menfaatleri ve Silivri’nin olmazsa olmazları, karşı taraflara net bir şekilde ifade edilmiş, ayrıca şahsım olarak herhangi bir ilişki içerisine girilmemiştir" derken, herhangi bir ilişkiden kastınız nedir? Bu ilişkiden neyi kastediyorsanız, sizin dışınızda kimler girmiştir?

Rahatsızlığınız sadece yayınlanan haberler midir, yoksa başkanınız İhsan Atun'la ilgili bir rahatsızlığınız var mıdır?

Ve Balçova Yaşamspor Başkanı Sayın Alper Gülay ile ben de görüştüm. Aynen şöyle dedi: "İhsan Atun benden hava parası istedi." Bu sözler (iddialar) hakkında verebilecek cevabınız nedir?

Sizin görüşmeleriniz gayet normal de, benim görüşmem mi anormal?

Sayın Gencoğlu, samimiyetle söylüyorum; sizin dürüst bir insan olduğunuza inanıyorum. Ve sizlerden gerçekleri anlatmanızı istiyorum. Bıraktığınız intiba, toplumdaki duruşunuz, ticari itibarınız bunu gerektiriyor.       

CUMHURİYET BAŞSAVCIMIZIN DİKKATİNE

Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Lütfi Dursun'un dikkatine...

Sayın savcım, Silivrispor'la ilgili bir takım iddialar ortalıkta geziyor. Kamuoyu bundan rahatsız. İhsan Atun ve yönetimi tarafından 2013 yılında sıfır borç ile yani borçsuz devralınan kulüp, bugün 3 milyon TL (eski parayla 3 trilyon civarında) borçla devrediliyor. Sayın savcım, normal şartlarda kulübün kendine has gelirleriyle birlikte bu kadar fahiş rakamlarla borçlanması matematiksel olarak çok zor gözüküyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'den naklen yayın geliri 2 taksit, yol konaklama geliri 4 taksit, sponsorluk geliri 4 taksit olarak veriliyor. Yani toplam 716 bin TL (eski parayla 716 milyar) kulübe geliyor. Spor Toto (iddia) gelirleri ise 855 bin TL. (Eski parayla 855 milyar.)

Devam ediyoruz.

Otopark gelirleri yıllık (ortalama) 100 bin TL (eski parayla 100 milyar) civarı. Silivri otogarından elde edilen gelir ise ortalama 900 Bin TL, yani eski parayla 900 milyar civarı.

Sponsor gelirlerini ise bilmiyoruz. 

Savcı bey, bunlar yıllık gelirler. Toplama yaptığımız zaman 2 milyon 571 bin TL gibi bir rakam çıkıyor. Bu ortalama bir rakamdır. Fazlası var, eksiği yok diye düşünüyorum.         

Sayın savcım, böyle bir geliri olan kulüp nasıl 3 milyonluk bir borç bataklığına götürülür? İşte bu sorunun cevabını kimse açıklayamadı.  

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Ünal Doğrul beyefendi, sosyal medya hesabından bir takım atıflarda, iddialarda bulunuyor. Biz gazeteciler bazı sözlerin kimlere söylendiğini biliyoruz.

Gün aşırı aralıklarla şu sözleri dile getirdi:

- "Bingooo! 6.000.000,00 $ (Altı milyon dolar)  sahibinden devren satılık spor kulübü... Bonusu  Beton santrali!..."

- "Reisin Ümidi Tamamda ,Yavuz'lar ne olacak!Savcı işe el atmasın.Turbun büyüğü heybede İBRA'yı görelim..Ev sahipleri rahatsız.Ne güzel Silivri.."

-"Patron'unun yeni söylemi; Hayırseverden vazgeçme yollarında, ümidi bulma faslındayım..."

Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Silivrispor kulübüyle ilgili birtakım oyunlar oynanıyor. Bu oyunların pek iyi niyetli olmadığı kanısındayım. İlçenin duyarı bir gazetecisi olarak sizlerden konuyla ilgilenmenizi rica ediyorum. Silivrispor Kulübü'nün tüm yöneticilerinin hesap vermesi gerekiyor. CHP'li meclis üyesi Ünal Doğrul'un açıklaması gerekiyor.

Saygılarımla.   

HAVA PARASI

Havanın kullandığı para...

*

İş yapan bir dükkanın müşteri potansiyeline istinaden kiralamak isteyen insandan istenen, geri ödenmeyecek para...

*

Kaparo, şerefiye gibi şeylerle alakası yoktur. Zor bulunan ev, iş, dükkan vb. şeyleri elde edebilmek için, o andaki sahibine verilen paradır. Geri ödenmez. Fahiş olabilir. Bir nevi rüşvettir belki de..

*

Eczanelerde var olan ve hala ödenmeye devam para. Gerçi sadece eczanelerde olmuyor. Müşteri potansiyelini, bir nevi şirketin o bölgedeki havası, kalitesi, adı ünvanını satın almak gibidir...

*

Kanunen suçmuş...

*

Dükkanı tutan adamın, dükkanın içindeki hava için ödediği para. Ödemezse havayı tahliye ederler. Nefessiz kalır, ölür...

*

Ekşi'ci arkadaşlar böyle hava parasını böyle tanımlıyor. Tam tanımı, "Bir yeri kiralayabilmek ya da kooperatif ve benzeri bir kuruluşa üye olabilmek, az bulunan bir şeyde sıra satın almak vb. için, gerekli olan dışında açıktan ve fazladan verilen para."

*

Bende ekleyeyim.

Bir spor kulübünün satışıyla ilgili müşteriden talep edilen, faturasız-belgesiz paraya, hava parası denir. Başka isimleri de var, onları siz biliyorsunuz...   

YORUMLAR

  • 0 Yorum