Rıfat Kutlu üzerinden "18" soru?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Rıfat Kutlu üzerinden "18" soru?

26 Temmuz 2017 - 11:23

1- Kongre yaklaşıyor. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu gitmeli mi, kalmalı mı?

2- Rıfat Kutlu ilçe başkanlığını bırakmak mı istiyor yoksa devam edip siyasi ikbal ve hedeflerini sürdürmek mi?

3- İlçe teşkilatına mensup kişiler, yöneticiler, Rıfat Kutlu'dan memnun mu? Memnun ise neden ak kulisler evlere şenlik? 

4 - Rıfat Kutlu'yu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil'in siyasi durumuna benzetenler ne demek istiyor?

5 - Rıfat Kutlu, muhalefet görevinde olan AK Parti'nin ilçe başkanlığı sürecinde "muhalefet başarısını" ortaya koyabilmiş midir?

6 - AK Parti ilçe başkanı olarak belirlediği politikaların, "parti üst yöneticileri" tarafından gölgelenmesi ve bu politikanın çürütülmesine yönelik söylem ve eylemlere sessiz kalması doğru mu?

7 - AK kulislerde konuşulduğu üzere "Rıfat Kutlu ilçe başkanı olarak kalacak, (kalması sağlanacak) 2019 seçimlerinin belediye başkan adayı Metin Karakaş olacaktır" tezinin isabet numarası nedir?

8- Fetullahçı Terör Örgütü (fetö) ile mücadele konusundaki çabalarını görüyor musunuz?  Görüyorsanız yeterli buluyor musunuz?

9- Fetö örgütüyle mücadele kapsamında, Silivri'de darbe gecesi sokaklara çıkmak, fetö duruşmalarına katılmak, 15 Temmuz programları tertip etmek, gayriihtiyari fetö demek ya da diyememek, fetö ile mücadelede "üzerine düşeni" kadar mıdır? Daha fazlası eklenebilir mi? Eklenirse neler olabilir?

10- Rıfat Kutlu başkanlığındaki Ak Parti Silivri teşkilatında fetö unsurları var mıdır?  Varsa parti üst kurullarına ve de emniyet birimlerine bildirilmiş midir? Yahut bu unsurların tespiti için ne gibi mücadele eylem planı oluşturulmuştur?

11- Rıfat Kutlu başkanlığında 2019 yılı yerel seçimine giren bir Ak Parti'yi varsayarsak, CHP'nin kalesine dönüşen Silivri'yi kazanılabilir mi?

12- Ağabeyi Nusret Kutlu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmaktan tutuklandı. Ak Parti ilçe başkanı Rıfat Kutlu'nun bu durumu, kendisi ya da mensubu olduğu AK Parti için siyasi riskler teşkil ediyor mu?  Yoksa toplum "suç kişiyi bağlar" diye düşünerek bu durumu rafa mı kaldırır?

13 - Rıfat Kutlu'nun, İstanbul Büyükşehir Meclis Üyeliği, Silivri Belediye Meclis üyeliği ve aynı zamanda ilçe başkanı olduğuna bakılırsa, Silivri için hizmet girişimleri nasıl değerlendiriliyor ve bu girişimleri nelerdir, çözüme kavuşmuş mudur?

14- CHP ve belediye başkanı Özcan Işıklar'a yakın medya ve sosyal medya kullanıcılarının, Rıfat Kutlu için masumane yayınlar yapması, ilçe başkanlığı sürecinde alkış tutulması  "Acaba CHP ve Özcan Işıklar, Rıfat Kutlu'nun ilçe başkanı olarak kalsın mı istiyor?" sorusunu akıllara getirir mi?

15- AK kulislerin iddiasına göre, ilçe başkanı Rıfat Kutlu'nun, partide kökleşmiş isimler tarafından "kontrol altında tutulabilir" gözüyle bakılması ne kadar doğru? Bu izlem nasıl yaratılmıştır?

16- Kongre takvimi açıklandığından itibaren kulisler yapan, aday olacağını söyleyen, adaylık için parti üst kurullarıyla iletişime geçenler, Rıfat Kutlu'yu başarısız gören Ak Partililer, şu vakte kadar neden adaylığını açıklamıyor?

17- Emrah Maşalacı, Aslan Elmas ve Bulut Banazılı gibi isimler, Ak Parti kulislerinin en çok konuştuğu adaylar arasında. Yakın çevrelerine aday olmak istediklerini, adaylık açıklaması yapacaklarını söylemelerine rağmen, sessiz kalmaları ne alama geliyor? Rüzgâra göre mi hareket ediliyor? Zaten aday olmayacaklar mıydı, yoksa adaylıktan vazgeçtiler mi?

18- Meclis üyelerinden ilçe yöneticilerine, mahalle başkanlarından parti üyelerine kadar, ilçe başkanı Rıfat Kutlu'nun başarısızlığından yakınanlar, sadece yakınmakla mı kalacak, yoksa cesaret edip aday olacaklar mı? Eğer herhangi bir sorun, sıkıntı ve serzenişleri yoksa,  bu durum "dedikodu siyasetinden" öteye gider mi?    

YORUMLAR

  • 0 Yorum