Rıfat Kutlu neden ilçe başkanı olmamalı
Reklam
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Rıfat Kutlu neden ilçe başkanı olmamalı

19 Eylül 2017 - 09:38

AK Parti, kongrelere start verdi. 12 Kasım'a kadar tamamlanacak. Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle İstanbul teşkilatları için sık sık "değişim" vurgusu yaptı. Doğal olarak Silivri'de ilçe başkanlığı noktasında bir yarış söz konusu. Mevcut ilçe başkanı Rıfat Kutlu'nun kalması için uğraş sarf eden bir gurup ve değişmesi için çaba harcayan birileri var. Dışarıdan gözlemleyen bir gazeteci olarak değişeceğini düşünüyorum. Eğer ki Recep Tayyip Erdoğan'ın, teşkilatlardaki "değişim mesajlarını" iyi okuyabilirsek, genel merkezin yayınladığı deklarasyonu dikkatle incelersek, Silivri değişiklik yapılacak ilçelerden olmalıdır.

Nedenlerini ise şöyle sıralayalım ve "Rıfat Kutlu ile neden olmaz?" sorusuna yönelik cevapları değerlendirelim.

*

2015 yılı Ağustos ayında "atamayla" göreve gelen Rıfat Kutlu 2 yılı geride bıraktı. Genç yaşta ilçe başkanı oldu ve önemli bir görev üstlendi. Artıları olduğu gibi eksileri de mevcut. Parti içerisinde birisi için "olmaz" deniyorsa, siyaseten uygun olmadığı veya eksik yanları bulunduğu içindir. Olmaz diyenler, gelmek istedikleri görevde "daha iyisi" olacağını iddia etmektedir. Kutlu, kişiliği ile iyi insan olabilir ancak siyaseten iyi değil, ki bu durum şuan gündemimizde. Peki, bu 2 yıllık süreç içerisinde Rıfat Kutlu ne yaptı da "O'nunla olmaz" deniyor?

*

Anlatalım...

Her şeyden evvel, Rıfat Kutlu'nun Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) ilgili büyük bir sorunu var. O sorun, partisinin ve liderinin mücadele etmek gibi bir sorunu olduğu gibi, kendisini de bağlayan ve siyaseten ilgilendiren bir sorundur. Rıfat Kutlu'nun ağabeyi Nusret Kutlu, FETÖ'ye üye olmak, yardım ve yataklık suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi'nde yatıyor. "Kardeşinin suçu O'nu ilgilendirir mi?" sorusunun cevabı açık ve net: İlgilendirmez...

Türk Ceza Kanunu'na göre suçun şahsiliği nedeniyle, işlenmiş olan bir suç kişiyi bağlar. Bu nedenle burada kardeşinden ötürü Rıfat Kutlu'yu suçlu kılan bir durum hukuken yok. Hukuken bir bağlayıcılık yok ama siyaseten var. İşte bu nedenden ötürü Rıfat Kutlu'nun tekrardan "AK Parti Silivri İlçe Başkanı" olarak görevine devam etmesi, hem parti içerisinde hem de Silivri halkı nezdinde siyasi bir risktir. 2019 yerel seçimleri sürecinde bu riski göze almak ne kadar doğru, tartışılır ve şu soru akla gelir: "AK Parti gerçekten Silivri'de seçim kazanmak istiyor mu?"

(Hatırlatmadan geçmeyelim, Rıfat Kutlu'nun ağabeyi Nusret Kutlu, 2014 yerel seçimleri öncesinde Fetö'nün Silivri İmamıyken, CHP'nin başkan adayı Özcan Işıklar ile yaptıkları seçim pazarlığındaki ses kaydı internete düşmüştü. Buradan anlaşılıyor ki, AK Parti'nin Silivri'de seçim kazanamaması için çaba harcadı. Bu olaylar Silivri kamuoyunun hafızasında tazeliğini koruyor.)

*

Gelelim başka nedenlere...

AK Parti ilçe başkanı Rıfat Kutlu, Silivri'de muhalefet görevini iyi yürütemiyor. Bu, kendisinin bir başarısızlığı gibi görünse de, aslında başkaları tarafından kontrol edildiği için bunu yapamıyor. Dolayısıyla, hizmet noktasında yetersiz kalan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın eleştirilebilecek çok sayıda açığı, hatası ve yanlışı olmasına rağmen bunu dillendiremiyor. Yılda birkaç defa sosyal medya hesabından ya da basın açıklamalarıyla kısır eleştirilerle günü geçiştiriyor.

İmar değişikliklerini takip etmiyor, şikayet dilekçelerinde yetersiz kalıyor, meclis oturumlarında verilen önergelerde basit konular işleniyor ya da hiç verilmiyor ve hukuki bir mücadele içerisine giremiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki hizmet dairelerinin Silivri'de yaptığı veya yapacağı işlerin takibini sağlıklı bir şekilde koordine edemiyor. Hem Silivri İlçe Başkanı, hem Silivri Belediye Meclis Üyesi hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmasına rağmen yatırımların gelmesini, devam eden çalışmaların hızlandırılmasını, talep edilen "küçük hizmetlerin" yapılmasını bile başaramıyor. Bu da doğal olarak Rıfat Kutlu'nun konumunu sorgulatıyor.  

Devam edelim...

Kendi partisinin mahalle başkanları başta olmak üzere, köy muhtarları ve vatandaşların AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'ya ulaşmakta zorlandığı bilgisi sık sık geliyor. Siyasi yarışta, bir siyasetçinin en önemli özelliği "ulaşılabilir olması" değil midir? Rıfat Kutlu'ya neden ulaşılamıyor?

Sokağa çıkmıyor, vatandaşlarla bir araya gelmiyor, istek ve taleplerini almıyor. Göstermelik birkaç atraksiyon ile geçiştiriyor. Bu da doğal olarak Rıfat Kutlu üzerinden AK Parti'nin hanesine eksi yazılıyor.

"Baş ile güreşirsen baş pehlivan olursun" derler. Rıfat Kutlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile bir yarışa girmiyor, giremiyor. Rakibi, sivil toplum kuruluşları ile devamlı aralıklarla toplantılar yaparken, yani bir araya gelirken, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı sadece hemşehri dernekleriyle görüşmeler yapıyor.

Bunlar ön plana çıkan eksik yanları. Bu eksiklerin düzeltilmesi için kendisine tanınan süre epeyi geçti. Artık silkelenip kendine dönmesi beklenen kişi Rıfat Kutlu değil, AK Parti Silivri teşkilatıdır. Recep Tayyip Erdoğan'ın değişim vurgusu bunu gerektiriyor. Aksi halde, 16 Nisan referandumunda alınan İstanbul sonuçları nasıl ki büyük hezimete yol açtıysa, 2019 seçimleri için de bu sonuçlar kaçınılmaz olacaktır. Yapılması gereken çok zor değil, Silivri İlçe Teşkilatını baştan aşağı yenilemek ve değiştirmektir.

Bu yazıyı yanlı veya değişim isteyen guruplara destek vermek için yazdığım söylenebilir. Madem öyle, Genel Merkez'in yapması gereken açık ve net ortada: Araştırma ekibi gönderilsin. Gelecek olan ekip Silivri teşkilatına haber vermeden, köy ve mahallelerde araştırmalar yapacak, notlarını alacak ve ilgili birimlere iletecek. İşte bu kadar basit.

Eren Ermiş - 19.09.2017 - Silivri Kasaba Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum