Müslüman Hıristiyan'dan medet umuyorsa...
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Müslüman Hıristiyan'dan medet umuyorsa...

05 Haziran 2017 - 11:34

Ramazan ayının feyziyle Müslüman'ın derdini anlatma gayretine düştüğümü zannetmeyin. Her Müslüman'ın ayrı derdi ayrı tasası herkesin malumu. Bireysel çözümleri ayırıp, genel vaziyetin hayırlı olmasını dilemek lazım.  

"Ortadoğu" ifadesine "İngiliz" tanımı derler. Hoş, kabullendik bu tarifi. İngilizler yazar, biz okuruz mu? İngilizler ister, biz yaparız mı? Kahrolası dünya düzeninin hakikat için değişeceği anı görmeye ömrüm yetmez ama ebedi alemde görmeyi dilerim.

Müslüman toprakları huzursuz, kan dinmiyor. İnsan kıyımları, katliamlar, haksız, adaletsiz ve ahlaksız saldırılar. Acı pınarları ve göz yaşlarının oluşturduğu sel ne zaman dinecek? Hayıflanıyor insan.

Manzara aynı manzara. Bu görüntüyle dertleniyor gibi görünmek, devletlerin bir politikası olmuş.

Huzursuz et, yak-yık, üzüldüğünü göster ve çözüm ara!..

Arıyormuş gibi gördün ve kendi stratejini uygula.

Kılavuzunda "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir" diyen ve buna inanan bir buçuk milyarı aşkın insan... Resmi dini İslam olan 63 devlet...

En acısı da bu ya!.. "Kardeş" olduğuna inan ama kardeşine yardım etme.

Buna ne kadar tahammül edilir ve sabredilir ki.

 

***

Batı'da kurulan dünya barışı (!) amaçlı örgütlerin, hiçbir barışı tesis edemeyeceğini anlayabilmek hiç de zor değildi oysa... Herkes kendi göbek bağını kesmeye çalıştığı sürece Hıristiyan'ın sözde gücünden (!) medet ummanın çözüm getireceğini düşünmek büyük gaflet. Elini taşın altına koymayan Müslüman ülkeler, bu birlikteliği sağlama cesaretini gösteremediği sürece yangın sönmeyecek. Ve Türkiye, son yüzyılın en büyük yalnızlaştırma politikası ile karşılaşırken, dost görünüp tilki postuna bürünen müttefiklerine itimat etmemekte halkı. Sadece yalnız bırakılmak değil, hedefte Türkiye olduğu alenen sergileniyor.

Sınır hattına terör örgütlerinin yerleştirilmesi, yeni örgütler oluşturulması, ve bu örgütlerin silahlandırılıp beslenmesi, büyük oyunun bir parçası. Dahili ve harici düşmanların tüm planları işlediği gibi gözükse de, bu büyük milleti yeryüzünde kimse boyunduruk altına alamaz.

Şanlı tarihimiz büyük zaferlerin en canlı örneğidir. Efendimiz'in Bedir zaferiyle süregelen Müslüman hayatiyeti.. tıpkı bağımsızlık için Kürşad'a inanmış cesur ırkın soyu.. dünya ve ebedi alem inancıyla bütünleşen bir milletin tarihte kıramadığı zincir yoktur. Varlığımızdan beri uğradığımız taarruzların sonu gelmeyecektir. "Bir ölür bin doğarız" inancındaki Türk Milleti, -görünen o ki- kendi göbek bağını yine kendi kesecek ve hatta Sancak-ı Şerif'i dalgalandıracaktır...            

YORUMLAR

  • 0 Yorum