Muhalefetin demokratik hatası
Reklam
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Muhalefetin demokratik hatası

18 Haziran 2018 - 08:34

Seçimin seyrini etkileyecek parti HDP’dir. Bunu iyi analiz eden ittifak partileri, HDP üzerinden strateji yapmayı sürdürüyor. Masalardaki tüm ihtimaller düşünülüyor, tüm aşamalar göz önünde bulunduruluyor. İlk turda bitirilmezse ikinci turda. Son birkaç gündür sosyal medyada dolaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın videosu, muhalefete yeni hata kapıları açtı.

Seçim kampanyaları sürecinde HDP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen CHP, İyi Parti ve Saadet ittifakı, bu hata ile Ak Parti ve MHP ittifakının elini güçlendirdi. Erdoğan’ın mahalle başkanları toplantında söylediği, “HDP’yi markaja alın baraj altında kalmalı” şeklindeki sözlerini çarpıtan muhalefet partileri, HDP’yi mağdur rolüne sokarak şirinlik yapması hata kapılarından bir tanesi. HDP’ye sahip çıkarken kendi tabanını kaybediyorlar farkında değiller.

***

Erdoğan ve Bahçeli yani Cumhur İttifakı, “HDP baraj altında kalsın” istiyor ama Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu “Hdp barajı geçsin” diye gayret sarfediyor adeta.

Diyorlar ki: “Cumhurbaşkanı eşit şartlarda yarışmalı ve Demirtaş serbest kalmalı.”
Demokratik ve meşru açıdan doğru bir ifade olabilir, ama bu, PKK'nın siyasi uzantısı olduğu gerçeğini değiştirmez. HDP'nin PKK'nın partisi olmadığını mı iddia ediyorlarsa bilemem.  

Askerimizi, polisimizi, korucumuzu ve vatandaşlarımızı şehit eden PKK terör örgütünün siyasi temsilcileri olan HDP’yi savunurken, “ama demokrasi gereği” diyerek, büyük bir demokratik hayata düşüyor.

Erdoğan ve Bahçeli düşmanlığından kaynaklanan HDP ve Demirtaş seviciliği, seçmen nazarında tepkiye yol açtığı gibi, sandıkta da zararını şiddetli bir şekilde alacaklardır.

“Erdoğan gitsin de, iktidar yıkılsın da, nasıl giderse gitsin” anlayışıyla HDP’ye sarılmanın büyük bir hata olduğunu 24 Haziran akşamında anlayacaklar. CHP adayı Muharrem İnce, İyi Parti adayı Meral Akşener, Saadet adayı Temel Karamollaoğlu, yaptıkları bu hatanın kendi tabanlarında pişmanlık yarattığını göremeyecek kadar hırsa kapılmış durumdalar. CHP’nin milliyetçi, Atatürkçü ve vatansever seçmeni, İyi Parti’ye geçen milliyetçiler, Saadet’in milli görüşçüleri, HDP seviciliği yapan genel başkanlarına oy vermeyecektir.

***

CHP milletvekili Özgür Özel’in “Muharrem İnce kazanırsa Selahattin Demirtaş’a başkan yardımcılığı teklif edilir” sözünü görmeyecek mi? CHP’nin vatansever Atatürkçüleri, İyi Parti ve Saadet’e oy verecekler, sonucunda böyle gelişmelerin yaşanacağı bir seçimde oy verecekleri adayı ve partiyi yeniden sözden geçireceklerdir.    

***

AK Parti ve MHP, bugün gelinen noktada Türk geleceğini, Türk örf ve adetlerini yaşatmak, devletin bekası ve geleceği için oluşturduğu Cumhur İttifakı ile, hem iç hem dış güvenlikte büyük bir kararlılıkla birlikte hareket ediyor.

Seçmen bu iki kareyi görmeyecek mi sanıyoruz?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum