MHP'den 'sürpriz isim' mi geliyor?
Reklam
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

MHP'den 'sürpriz isim' mi geliyor?

23 Kasım 2018 - 10:36

MHP’de adaylık başvuruları 15 Kasım’da başladı, 15 Aralık’ta bitecek. Şuana kadar kulislere yansıyan haberlere göre, Silivri’de 4 ismin başvuru yapması bekleniyor. Bu isimlerin yanına artı olarak bir isim daha eklenebilir. Aday adayı olmak isteyenlerin nihai kararları ittifakın durumuna göre şekillenecek. Cumhur İttifakı’nın detayları teşkilatlara deklere edildiği zaman yerel seçim pozisyonu netlik kazanacak.
MHP Silivri İlçe Başkanlığı, aday araştırmalarını titizlikle yürütüyor. İkna etmek için temaslarda bulunduğu isimler de alternatifler arasında.
Mevcutta adı geçen adayların profillerini iyi analiz eden MHP yönetimi, “O isimle şu şekilde bir yol izleyebiliriz” görüşünü detaylandırmış durumda. Sessiz sedasız giden çalışmalar, diğer partiler gibi kamuoyu önünde değil, aksine geri planda yürütülüyor.
*
MHP’nin hedeflediği aday profili, Silivri’de diğer partilere oy vermiş seçmenleri kazanabilecek potansiyele sahip bir isim.
Eğitimli, ticari ve sosyal hayatında başarılı, aile bağları kuvvetli, adli sicili düzgün, siyasi geçmişi temiz, çevresinde sevilen ve saygın bir isim kriterleri olmazsa olmaz. Topluma güven verecek, diksiyonu düzgün, güler yüzlü ve karizması olan bir isim üzerinde çalışılıyor.
Bu sebeple, başvuru yapacak adayların durumuna göre hareket edilecek. Başvurular sonrası istenilen profil oluşursa, meclis kadrosu da aday üzerinden netleşecek. Kriterlere uygun başvuru gelmezse B planı devreye girecek ve adaylık tekliflerine yeşil ışık yakan isimlerin kapısı yeniden çalınacak.
*
“Bizim adayımız bu” diyerek İl Başkanlığı’na sunulan isim güvenlik soruşturmasına girecek, aynı zamanda Silivri kamuoyunda ‘birebir görüşme’ ve ‘yüz yüze görüşme’ teknikleriyle araştırmaya tabi tutulacak. MHP’nin, 31 Mart 2019 seçimlerine asılmasının sebebi siyasi ortamdaki belirsizlik, ekonomik sebepler ve bölgenin mevcut sorunları. Genel siyasetin de etkisiyle “Sağ seçmenin tek alternatifi MHP’dir” düşüncesi.
*
MHP’nin 23 Ekim tarihli grup toplantısında MHP-AK Parti ittifakına son nokta konulmuştu ve Sayın Devlet Bahçeli tarafından ittifak bitirilmişti. 1 aylık süre içerisinde diğer partilerin ‘ittifak arayışları’ sebebiyle, yerel seçimler için de Cumhur İttifakı’nın yapılması kaçınılmaz oldu. Sayın Erdoğan’ın teklifleriyle Devlet Bahçeli ile yeni bir görüşme yapıldı ve ittifak için gerekli ‘ön anlaşma’ sağlandı. MHP’den Sadir Durmaz, AK Parti’den Mehmet Özhaseki ittifak şemasını çizecek isimler. Genel başkan yardımcıları, yapacakları analizlerin ardından liderlere ‘işbirliği’ detaylarını paylaşacaklar.
İttifakın bu detayları, tüm teşkilatların yol haritasını belirleyecek. Bunun öncesinde, teşkilatların “her an hazır olması” için normal takvim işletiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum