MHP'nin adayları sürpriz yapar!
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

MHP'nin adayları sürpriz yapar!

18 Mayıs 2018 - 18:55

MHP Milletvekili listeleri açıklandı. Bölgemizden, yani İstanbul 3.Bölge’den sıralamaya giren 34 isimin her biri bölgelerinde tanınan isimler. Parti yöneticileri, milletvekili adaylarını “Çalışkan ve değerli” şeklinde yorumluyor. Tabi Silivri’de herkesin 34 ismi tanıması mümkün gözükmüyor ancak tanınanlar yok değil. Volkan Yılmaz, Erdem Karakoç ve Sibel Kazar.  Volkan Yılmaz Celaliyeli. Erdem Karakoç’u Silivri’de tanıyan birçok esnaf, siyasetçi ve hemşerisi var. Sibel Kazar ise MHP Silivri İlçe yönetim Kurulu Üyesi.

***
Listedeki daha birçok isim, 3.Bölge’de yakından tanınıyor. Eskiden Meral Akşener ve Atilla Kaya ilk sıraları kaparken, şimdi Milliyetçi Ülkücü Hareket’in emektarları üst sıralarda. Tabi bazı isimlerin eleştirilmesi siyasetin fıtratında var. Ancak eleştiriye çok takılmadan, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacak bir 3.Bölge listesi oluşturulmuş.

***
Bu listelerin halk nazarında karşılığı olduğu gibi, siyasete ve seçmene bazı mesajları verdiğini söyleyebiliriz. Özellikle MHP’den ayrılan ve İyi Parti tarafına geçen isimlerden dolayı yaşanan “kararsızlık” durumunu ortadan kaldıracak nitelikte. Yani demem o ki, Meclis listesini gören seçmenler, özellikle Meclis’te Milliyetçi Hareket Partisi’nden yana oy kullanacaktır. Hatta yakasına İyi Parti rozetini takanlar da MHP’ye oy verecektir! Keza CHP'den bile!

***
MHP çevresindeki isimler, 24 Haziran seçimlerinde şu ön görüyü dile getiriyor:

“AK Parti’ye kayan oylardan dolayı yaşanan puan eksikliği, listeye duyulan güvenle birlikte hem artışa geçecek hem de MHP’nin bölgemizdeki oy oranı belli olacak.”   

İyi Parti’ye gidenler olduğu gibi, gidip umduğunu bulamayanlar, ama geride dönemeyenlerin varlığından bahsediliyor! Sayısını ve oranını belirlemek çok zor ancak durum tam tersi bile olabilir. MHP, Akşener kaynaklı bölünme sebebiyle oy kaybettiği gibi, altını çizerek söyleyelim, her halükarda oy artışı yaşayacaktır. Seçim sonuçlarındaki en büyük sürpriz azalarak değil, artarak ortaya çıkacaktır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum