MHP Kurultayı ve yerel ittifak
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

MHP Kurultayı ve yerel ittifak

21 Mart 2018 - 19:11

Herkesin merak ettiği parti konumuna gelen MHP’nin “son halinden” biraz bahsedelim. Şimdiden söylüyorum, son halini görenler “MHP dimdik ve gümbür gümbür” diyebilir. Ülkücüler ve milliyetçiler liderinin emrinde ve partisinin yanında.

12.Olağan Büyük Kurultay’daki manzara bazı mesajlar veriyor. Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın’ın davetiyle katıldığım kongre programı, elimde olmayan sebeplerden dolayı aksadı. Çünkü biz Ankara’ya vardığımızda sıradan bir kongre diye düşünürken, aslında hiç (şahsen) beklemediğimiz bir manzara ile karşılaştık. Sabahın ilk saatlerinde Başbuğ Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaretten sonra Anıtkabir’e geçildi. Bir yandan Başbuğ’un kabrine akın eden MHP’liler.. ve aynı manzara Anıtkabir’de! Ellerde Türk bayrakları, yakalarda üç hilal…

Baktık olacak gibi değil, vakit kaybediyoruz, 10.30 gibi kongre salonuna geçtik. Yani 10.00’da başlayan programa yarım saat gecikmeli katıldım. Vaziyeti görünce, “Keşke Ankara Spor Salonu’na erken gelseydim” diye düşünmedim değil.

Güvenlik kontrolleri abartılı ve bezdirircesine “olmamasına rağmen” salona yaklaşmak sabır ve azim gerektiriyor adeta. Çünkü etraftaki kabalıkta ilerlemek ve salon içerisine girmek hakikatten zordu. Dışarıda kalacaklar için dev ekranlardan MHP lideri Bahçeli’nin konuşması ve salon görüntüsü veriliyordu. Neyse ki içeriye ulaştım. Gördüğüm manzara, aşağı yukarı dışarıdakiyle aynıydı. Binlerce MHP’li salonu doldurmuş, girmek ve yer bulmak mümkün değil. Yani şunu söylemek istiyorum, gerçekten ben bu kadar beklemiyordum. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkes oradaydı! 15 bin olan salon kapasitesi hınca hınç dolu olduğu için 20 bine ulaşmıştır sanırım. Dışarıda olanları veya Başbuğ’un mezarını ziyaret edenleri, Anıtkabir’den gelecek olanları varın siz düşünün… 

***
Bazı kalabalıkların mesajları vardır. Eğer o mesajları doğru okuyabilirsek, yansıtacağı sonuçlara ipucu verir. Net bir şekilde ifadede edebilirim ki, MHP’nin taban sorunuyla ilgili herhangi bir tereddüttü yoktur. Elbette son yaşananlar kimi çevrelerce tepki toplasa da, kırgınlıklar ve küskünlükler oluştursa da, MHP ve ülkücülerin davası sekteye uğramaz. Milliyetçi ülkücüler kızarlar, küserler ve hatta belki de başka saflara geçebilirler ama o mühür vurma sırası geldiğinde üç hilalden başkasına eli varmazlar.

***
9’uncu kez genel başkan seçilen Devlet Bahçeli’yi anlamak, hadiselere geniş açıdan bakmak lazım. Birçok kez eleştirenlerdenim. Ve bu eleştirilerimi yeri geldiğinde yine yapacağım fakat Türkiye Cumhuriyeti’nin nelerle nasıl mücadele ettiğine hepimiz şahidiz. Emin olun dışarıdaki tehlike geçtiğinde, içerideki hesap mutlaka sorulacaktır!

***
MHP 2023 ve 2053 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Devlet Bahçeli’nin liderliğindeki Milliyetçi ve Ülkücü Hareket, önümüzdeki senelerde içinden çıkaracağı yeni liderler ile hedeflerine yürümeye devam edecek. Bugün artık Türkiye’de “Kızıl Elma” ve “Turan Ülküsü” konuşuluyor. Milletimiz topyekûn bu şuurda. Bu ülküler ve idealler milyonlarca insanı umutlandırıyor. İşte bu yüzden MHP varlığını her zaman sürdürecek, ülke siyasetinin tam merkezinde yer alacaktır.       

MHP MERKEZ YÖNETİM KURULU

MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin yönetim kadrosu ayrıca merak edilen bir konuydu.  

100 kişilik ekibin neredeyse yarısı değişmiş. Silivri’yi ve bölgemizi ilgilendiren en güzel gelişme Volkan Yılmaz’ı listede görmek oldu diyebilirim. 27 Şubat’taki yazımda, “Bölgemiz sorunlarının çözümü için uğraş sarf eden, Silivri’nin ve MHP Silivri teşkilatının Ankara’da sesi olan Volkan Yılmaz yeniden MYK’da olmalı” demiştim. Silivri menfaatleri açısından Yılmaz’ın çalışkanlığı taktire şayan. Önümüzdeki süreçlerde “daha fazla yüklenecek sorumluluklar” ile Volkan beyi görebiliriz.

***

Devlet bey, listede İstanbul hassasiyetini ortaya koymuş. Mesela İstanbul Ülkü Ocakları başkanlığı yapan Erdem Karakoç tekrar listede. Erdem başkan için “arı gibi çalışıyor” diyorlar. Öğlen Güngören’de, akşam Tuzla’da, gece Sakarya’da. Öyle bir enerjisi var. Ve bu dönem iki sürpriz isim de MYK’da. İstanbul Ülkü Ocakları’nda başkanlık yapan Ahmet Yiğit Yıldırım ve Yüksel Kaleci de genel merkez yöneticisi oldular. İki isim de, İstanbul’da büyük cesaret ve gayretle Ülkücü Hareket’e başkanlık yaptılar. Artık yeni görevleri ile sorumlulukları arttı. Sahada aktif bir şekilde göremeye devam edeceğiz…

ERDOĞAN’DAN “YEREL İTTİFAK” YORUMU

Yerel seçimler 2019 Mart ayında yapılacak. Genel seçimler ise Kasım’da. MHP ve AK Parti’nin yapacağı “Cumhur İttifakı” genel seçimleri kapsıyordu ve “Neden yerel seçimlerde olmuyor?” sorusuna cevap bekleniyordu. Genel ittifakı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklarken, yerel ittifakı da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Aynen şöyle dedi: “Yerel seçimlerde gönüllü işbirliği olabilir.”

***

Şimdi gözler ilçelere çevriliyor. Bu ittifak her ilçe de tutar mı merak konusu. Diyelim ki anlaşmalı şekilde seçimlere giriliyor. Üç soru daha cevap bekliyor:

-MHP’liler AK Parti’ye mi oy isteyecek?

-AK Parti MHP’ye mi oy isteyecek?   

-Belediye Meclisi ve aday üzerinde mi anlaşma yapılacak?

Sahi bu iş nasıl olacak?

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum