Işıklar'ın yeni takımında kimler var?
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Işıklar'ın yeni takımında kimler var?

29 Ağustos 2018 - 10:14

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yeniden aday gösterilir veya gösterilmez tartışmaları devam ederken, biz, varsayımlar üzerinden hareket edelim.
Özcan Işıklar, 3’üncü dönemi için kendini “banko” görüyor ve bu doğrultuda seçim çalışmalarına başladı. Ortamdaki hava “start verdi” algısı oluşturuyor ama aslında Işıklar hep böyleydi.  Esnaf ziyaretleri, kahvehaneler, yöre dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları… Defalarca ziyaret ediyor.  
Bazen el öperken, bazen sarılırken, bazen de el öptürürken görüyoruz. Işıklar’ın en iyi yaptığı şey, hizmet adına çok fazla bir şey yapmayıp vatandaşla bütünleşmesi...
*
Geçen gün bir dernek başkanı diyor: “CHP’ye oy vermedim ama Özcan Işıklar’dan gördüğüm ilgiyi başkasından görmedim.”
“Peki hizmet yapabiliyor mu Silivri’ye” diye sorduğumda, “Hizmet adına bir şey yok. Ama bizimle ilgileniyor ya da ilgilenmiş gibi yapıyor” yanıtını veriyor.
İşte burası çok önemli. İnsanların yüzüne gülmek, dinlemek, sohbet etmek farklı bir algı oluşturuyor  demek ki, Işıklar da bu konuda başarılı. Yoksa Silivri’ye doğru bir hizmet edemediğini herkes görüyor.
*
Görev süresinde yaklaşık 10 yılını dolduran Özcan Işıklar, bir 5 yıl daha yetki almak için saha çalışmalarını yaparken, diğer yandan “A Takımı” denilen yakın ekibini dizayn ediyor. Birkaç hafta önceki yazımda meclis üyelerinin karnesinden bahsetmiştim. Bu karne Işıklar’ın elini kolaylaştırdı.
“18 meclis üyesinden 15’i gidecek” iddiam boşuna değil. 3 veya 4 kişi dışında sandalyesini koruyabilen yok. Saadet Gencoğlu, Bora Balcıoğlu, Semih Ayeş ve Melih Yıldız ile devam etmesi yüksek.
CHP’liler de bu isimler üzerinde olumlu görüşlerini aktarıyor. Işıklar’ın sağ kolu anılan Doruk Bulut’un meclis kadrosu dışında tutulup, Işıklar ile yol arkadaşlığı aynı şekilde korunacak. Belki belediyede farklı bir görevde yer alabilir.
*
Işıklar, tüm riskleri değerlendiriyor. Bu riskler karşısında AK Parti’nin adayı, meclis kadrosu, MHP ile olan ittifak ve İyi Parti’nin yerel seçimlerdeki etkisi…
Geçen seçimlerde tek cephede yarış verirken, bu dönem cephenin genişlemesi işini zorlaştırıyor. Kadrosuna dahil edeceği yeni isimlerle sürpriz yapmak ayrı bir hamlesi olacak.
Doğu yöresinden popülaritesi yüksek, akademik geçmişi iyi bir isim aradığı konuşuluyor. Diğer yandan, AK Parti’deyken istifa edip Bağımsız Meclis Üyesi olarak yoluna devam eden Lütfü Vardar’ın CHP’ye transferi siyasi kulislerin gündeminde. Bu kadar ince eleyip sık dokuyan Işıklar, Lütfü Vardar’ı CHP’ye alıp meclis üyesi yapmak istemesi hem parti içinde kaos hem de büyük yanılgı olur.
*
Bazı isimlerle dirsek teması kuran belediye başkanı Özcan Işıklar, planlarını sadece kendi adaylığı üzerine kurgulamıyor. Eğer o olmazsa, O’nun kontrolündeki bir ismin belediye başkan adaylığı için gayret gösterecek. Geri planda oluşturduğu tüm hamleleri yeni aday üzerinden devam ettirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum