Işıklar 'çakal' dedi, kaymakam alkışlamadı
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Işıklar 'çakal' dedi, kaymakam alkışlamadı

23 Haziran 2016 - 09:32

Geçen gün esnaf teşkilatlarının ortak düzenlediği iftara katıldım. Belediye destekli bu iftarda, başkan Özcan Işıklar'ın, o özlediğim konuşmasına bir kez daha yeniden tanık oldum. Ara sıra esip gürler, PKK'ya ve yardakçılarına sayıp söver. Ve ben bu çıkışlarını çok beğeniyorum, taktir ediyorum. Sanırsın MHP lideri Dr.Devlet Bahçeli konuşuyor... Milliyetçilik duygularımı o kadar zirve yaptırıyor ki, gözyaşları içinde ellerim çatlarcasına alkışlayasım geliyor.   

CHP'nin bazı milletvekilleri PKK partisi HDP ile kol kola girsin, terörist cenazelerine gidedursun, bizim başkanımız adeta "onlara da giydirircesine" laf etti. Her ne kadar tribünlere oynadığını bilsem de, birçok kişi bunun farkında olsa da, ağzından bu lafları duymak sevindirici. Çok ciddiyim, kendisini tebrik ederim.    

Şöyle diyor:

"...Özellikle son günlerde büyük Cumhuriyetin ve bu büyük medeniyetin başına musallat olmuş bazı çakallar var. Bu ülkeye göz dikmiş, bizleri huzursuz etmek ve geleceğe güçlenerek gitmemizi engellemek isteyenler var. Bizi korkutmak, sindirmek, diz çökmek, boyun eğdirmek ve biat ettirmek istiyorlar. Onlar bu memleketin değerlerinden vazgeçmemiz için zorlayabilirler, evlere kapanmayı isteyebilirler, ama biz bu meydanları doldurarak onlara şu mesajı vereceğiz; 'Sizden korkmuyoruz."

Tabi bu konuşmayı yüksek sesle yapıyor, o esnada iftara katılanlar alkış tufanına tutuyor. Millet alkışlıyor, Özcan başkan saydırıyor. Bu sırada protokol masasını bir süre izlediğimde, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın alkışlamadığını gördüm. Alkışlamak zorunda mı? Hayır. Gördüğüm ayrıntıyı sizlere aktardım, o kadar. Sayın başkan konuşmasını sonlandırırken, "Hayırlı ramazanlar diliyorum, sağolun varolun" derken tekrar baktım, Kaymakam bey bu kez ucundan da olsa ellerini çarpıştırıyordu. Şahsen ben, Özcan başkanın "PKK ve HDP'lilere" çaktığını düşünüyorum, aksini düşünen varsa buyursun...  

BÖLGEMİZ MİLLETVEKİLLERİ NE İŞE YARAR?

Tane tane kelimelerle.. çok uzatmadan.. detaya girmeden.. lafı evelemeden gevelemeden.. uzatıp canınızı sıkmadan.. kem küm etmeden.. bıdı bıdı yapmadan soruyorum: Bölgemiz milletvekilleri ne yapar, ne işe yarar?

Eğer siz cevaplayamazsanız ben size söyleyeceğim...    

AKŞENER DEĞİL ÖZDAĞ

MHP genel kongresiyle süreç sancılı geçiyor. Bu satırlardan "yapmayın etmeyin" temennilerimi okumuşsunuzdur. Herkes birbiriyle ters düşer, ülkücü ülkücüyle düşmez demiştim. Partide beş bölümlü taraftar gurubu oluşturuldu adeta: Devletçi, Meralci, Sinancı, Koraycı ve Ümitçi. Sosyal medya hesabımdan MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in fotoğrafını paylaşınca, şahsım için "Meralci" deniliyor. Aslında bu durumdan rahatsız değilim. MHP neferi her kişi, kutsaldır. Tabanın öngördüğü kişi, liderdir. Seçmenin işaret ettiği kişi, partinin kaptanıdır. 10 Temmuz büyük kongrede MHP'nin kaderi, Türkiye'nin kaderiyle birlikte şekillenecektir.
Ben herhangi bir aday bağımlısı değilim, ancak Devletçiyim. Benim gözümde devletçilik, Devlet Bahçeli değil; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Devletçilik anlayışıma göre, devletin bekası için en doğru kişi ve bu kişinin devlete yönelik eylemleridir.

İstanbul 3.Bölge ve Trakya'nın bir kısmı genel olarak Meral Akşener'i tanır, bilir, sever. Ben de tanırım, o da beni tanır. Ancak bu mesele, ahbap-çavuş ilişkisiyle nihayete erdirilecek bir durum değil. Meral ablayı elbette seviyorum, sayıyorum ama devletçilik duygularım beni Profesör Doktor Ümit Özdağ'a itiyor. Bu haftalık kısa kesiyorum, haftaya tümüyle MHP kongresini konuşalım...           

İSİMSİZ ÜLKÜDAŞIMDAN GELEN E-POSTA

Silivri'den bir ülkücü okurum e-mail göndermiş ama ismini yazmamış. Bana mı söylüyor, ülkücülere mi söylüyor takdir sizin. Noktasından virgülüne aynen şöyle:

"Bu kutlu yolda yürüyeceksen ayakkabınızdaki çamurları bu yola bulaştırma.

Bir kongre aşkına düştünüz. Çok doğal kimsenin de ayıpladığı yok ya da hor gördüğü kongreler siyasi partiler için var olan bir şey zaten. Ama bunu siyaset kisvesi içinde yapın bu hareketin temiz ve gururlu ismi ÜLKÜCÜLÜK adı altında yapmayın. ÜLKÜCÜLÜK  adı altında yapacaksanız da buyurun geçmişi hatırlayalım sonra yapın.

Biz değimliydik Hareketin Lideri Devlet Bahçeli  sloganları ile meydanları inleten biz değimliydik, ocakların kirli yüzlerden arındırdı diyen, biz değimliydik çamlıca gişelerinde karşılayan ellini öpmek yada bulunduğu odada bulunmak için mücadele veren. Hatta ve hatta şimdi kirli paylaşımlar yaptığınız o sosyal medyadan Bilge Lider yazarak çektiğimiz fotoğrafı nede çabuk unuttuk.

Biz değilmiydik mecliste bir çok erkekten daha yürekli kimseden lafını esirgemez diyen,hareketin ablası demiyormuyduk yürekli kadın demiyormuyduk Silivri’ye geldiğinde hanginiz ben elini bile sıkmam dediniz de şimdi yerden yere vurmaya başladınız. Biz değilmiydik Bozkurt  Sinan diyen mecliste 40 vekilin arasında yumruk yumruğa verdiği mücadelede gururlanan biz değilmiydik Türkmenlere sırtlandığı kolileri taşıyan fotoğraflarını paylaşan ne çabuk unuttuk.

Biz değilmiydik o şiirindeki mısraları haykıra haykıra paylaşan BİZ DE SİZDENİZ BİZDE SİZDENİZ diyen şimdi ne çabuk unuttunuz. Evet çok çabuk unuttunuz. Hadi bunları unuttunuz ama ülkücü duruş ve erdemi de unuttunuz.İşiniz gücünüz sosyal medyada gittiğiniz teşkilatlara fotoğraf vermek oldu.Birbirinize hakaret etmek oldu.Unuttunuz FIRAT’I ,CENGİZ ‘İ ki diğer bu kervanın aziz ŞEHİTLERİNİ hiç hatırlamazsınız.Harekete emek vermiş kıymetli büyüklerin iki sözünü paylaşmakla ülkücü oldunuz. Bozkurt işaretli fotoğraflarla bunu tescillemeye çalıştınız.Şimdi sana soruyorum bu harekete çamur izi bırakanlar ülkücülük ifadesini bile yapamayacak arkadaşım.

Evet kongre başta da söylediğim gibi çok normal peki sen bu kongrenin neresindesin üst kurul delegesi misin? Hayır. Bir ilçe teşkilatının varlığını yokluk içinde sürdürme mücadelesini bilirmisin?Hayır. Bir ocağa gelen çocuğun hangi derdine hakimsin sıkıntısı varmı bilirmisin? Hayır

Belediye başkanı  ‘’Nazım Hikmetle Başbuğun ALPARSLAN TÜRKEŞİN anıtlarını aynı alana getirdik dedi" bilirmisin? Hayır. Şöyle bir 20 yıldan başlasam bu hareketin hangi tarihinde nerdesin ne badireler yaşadı bilirmisin? Hayır Bu yüzden yarın bırakacağından emin olduğumuz daha dün ülkücüyüm dediğin bu kutlu hareket siyasi olduğundan daha fazla TÜRK-İSLAM ülküsünün yoludur. O kısa kısa sosyal medyadan aldığın ARVASİ hocanın sözlerini ATSIZ hocanın sözlerini paylaşmak yerine kitabını oku. Ve Mahşere kadar sürecek bu davaya çamurlarını bırakma ki. Gelecek nesiller bu davayı temiz bulsun."

(Eğer siz de bir şey diyecekseniz, [email protected]'a mesaj atınız.) 

YORUMLAR

  • 0 Yorum