'Hesap sırası değil'
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

'Hesap sırası değil'

24 Ekim 2017 - 12:49

“Bu olayı şöyle düşünelim: Bir yük arabasındayız ve ulaşman gereken hedefin var. Yolda giderken -sürücü hatasından dolayı- araba bozulursa, hemen arıza yaptırana hesap sormak hedefe ulaşmayı zorlaştırır. Önce emaneti sağ salim hedefe ulaştıracaksın sonra arabayı kim bozduysa hesabını sorarsın. Hedefe ulaşmak amacındaysan bunu yapmak gerekiyor. Yoksa yarı yolda hesap sormak çözüm değil.”

*

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Silivri eski İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz’ı işyerinde ziyaret ettim. Yaptığımız çay sohbetinde MHP’nin bugünkü politikasını konuştuk. Kısa anlatımlarda bulundu ve partinin genel durumunu yukarıdaki sözlerle özetledi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin misyonunu, “devlet ve millet” temalı olduğunu vurguladı. 

*

“Milli düşünmek zorundayız. İç siyasetteki çekişmelerimizi bir kenara bırakıp, devletimizin bekası için biz de elimize taşın altına koyuyoruz. MHP, devletinin ve milletinin yanındadır. Bu, sıradan bir ifade değildir. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli beyin duruşu milli bir duruştur. Fetö terör örgütüyle, PKK terör örgütü ve siyasete sızmış teröristler ile mücadelede iktidarın yanındayız. Sınırımızda Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyetinin toprak bütünlüğünü tehdit eden ya da tehlikeye sokacak herhangi bir gelişmede, alınacak tedbirler ve önlemler açısından biz yine iktidarın kararları destekliyoruz. Çünkü milli meselelerden Milliyetçi Hareket Partisi fırsatçılık yapıp iç politika hesaplarına girişmez.”

*

Şenol Türkyılmaz, Türkiye’nin milli birliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu, devletin güvenliği ve milletin huzuru için siyaset üstü anlayışla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

*

Meral Akşener’in yeni partisiyle ilgili net ifadeler kullandı: “Meral hanım partimizden bu bölgede milletvekilliği yaptı. Birçok kez mesaide bulunduk. Artıları eksileri tartışılır. Ancak yeni siyasi hedefindeki çabalarının sonuçsuz kalacağını düşünüyorum. Mesele sadece parti kurmak değil.”

*

Şenol Başkan’ın mesajları net. Hesap sorma zamanı değil, devlete sahip çıkma zamanı diyor.

SİAD’IN ELEKTRİK AÇILIMI

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) geçtiğimiz gün yaptığı çay-simit toplantısında Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) yetkililerini ağırladı. SİAD Başkanı Hakan Kocabaş ve Yönetimi, üyelerinin sorunlarına çözüm noktasında önemli bir toplantı düzenledi. Konu belliydi; elektrik kesintileri...

Tabi toplantı sırasında alt yapı sorunları ve yeni yatırımlar da konuşuldu. Hafızamı yokladığımda aynı toplantı geçen senelerde de yapılmıştı ve aynı sorunlar konuşulmuştu. İşadamları bu defa daha sert ve tepkiliydi. “Halledin kardeşim bu işi” , “Yapmayın Allah aşkına” gibi sitemkar ifadeler kullanıldı. BEDAŞ görevlileri, kendilerince haklı cevaplar verseler de sanayiciler tatmin olmadı. “Biz sonuç istiyoruz sonuç” dediler.

*

Bu toplantıları yapmasan olmuyor, yapsan yine olmuyor. Ortada elektrik kesintisi ve elektrikten kaynaklı birçok sorun var. Milyonluk yatırım yapan sanayicilerin bir nevi çaresizliğini gördüm. Yoksa bürokratik oligarşinin bir yansıması mı? 7 yıldır masada olan yatırımlar için 24 ay daha ek süre deniyor. Yani toplamda 9 yıl. Yergin Çavdar vaziyeti şöyle özetledi: “Bu çağda bu devirde elektriksiz kalıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum