EXPO amacına ulaşmıştır
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

EXPO amacına ulaşmıştır

02 Haziran 2016 - 10:03

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (SİAD) ve Silivri Belediyesi işbirliğiyle yapılan "Silivri EXPO 2" amacına ulaşarak tamamlandı. EXPO, bir nevi "mini fuar" anlamı taşıyor. İşadamları derneğine üye kuruluşların stant açarak birbiriyle kaynaşmaları, ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının iş dünyası ile tanışması, halkımızın da üreticilerimizle bir araya gelmesi hedefleniyordu.

Belki halk nezdinde bu işin tam tanımı ve tanıtımı yapılamadı ancak, 3 günlük mini fuar başarıyla sonuçlandı.

İlki 2014 yılındaydı. SİAD başkanı Hakan Kocabaş'ın girişimleri ve yine belediyenin desteğiyle gerçekleşti. Megasaray'dan sonra bu dönem Maxi Market etkinlik alanında yapılması tam isabet oldu. (Umarım 3'üncüsü daha merkezi bir adreste olur.)

Birinci EXPO'da tecrübeler edinen SİAD yönetimi, ikinci EXPO'da bölgemizin iş dünyası derneklerini gıpta ettirircesine bir organizasyonu üstlendi.

Ufak tefek eksikler, organizasyonun coşkusuyla pek göze çarpmadı. EXPO ile ilgili eleştirilerin yapılmasını normal karşılamak gerekiyor. "EXPO'dan anladığınız ne?" sorusuna çeşitli cevaplar verebilirsiniz; ama birçok kişinin anladığı, SİAD yönetiminin anlatmak istediğiyle aynı olduğu için başarıdan söz etmek mümkün.

İlk gün ciddi bir katılıma şahit oldum. Protokol düzeyindeki katılımdan ziyade, sektör temsilcileri ve -kısmen de olsa- vatandaşların ilgilisi dikkatimi çekti. Kalan iki gün bu ilgi azalsa da yerinde bir organizasyondu.  

***

Bu etkinlik üzerinden belediye başkanı Özcan Işıklar'ın reklam yaptığını düşünenler var.

Bu etkinlikte siyasi çatışmanın yaşandığını söyleyenler var.

Bu etkinliğin bürokratik ayrışma yarattığını ifade edenler de var.

Haklılar.

Fakat Özcan Işıklar bu ilçenin belediye başkanı. İşadamları derneğinin fikirleştirdiği EXPO gibi bir etkinlikte rol almasından daha doğal ne olabilir? "Kendi reklamını yapıyor, siyasi reklam yapıyor" diyenler, bu fırsatı kendilerine çevirebilirlerdi. Siyasi rahatsızlığı olanlar, kendi imkan ve güçleriyle şovunu yapabilirdi.

***

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş'ın da dediği gibi, "Şu iyi bilinmelidir ki biz, Silivri’nin düğün günlerinde hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizin Bütünlüğü’nün, ailelerin bütünlüğünden geçtiğine inanıyoruz. Biz evimizde, mahallemizde, kentimizde birlik içinde olacağız ki ülkemiz birlik içinde olsun.  Biz de Silivri SİAD olarak, Silivri olarak büyük ve mutlu bir aileyiz. Bu ailenin birliği içinde daha çok organizasyonları, hep birlikte yapma kararlılığındayız."

EXPO'yu bu açıdan telakki ederseniz, hedeflenenin ne olduğunu daha iyi anlarız.

Mutlaka siyasi bir yanı vardır ama, kamuoyuna apolitik bir duruş sergilediğini düşünüyorum. En azından basın açıklamalarında, bu tip organizasyonlardaki söylemlerinde, ülkemizde yaşanan önemli gelişmelerden sonraki ifadelerinde böyle yansıtıyor. SİAD'ın siyasi bir kuruluşla anılmasını önlemek için kılı kırk yararak hareket ediyor.

Bu samimiyeti ve dikkati onda gördüğüm için, Sayın Kocabaş'ın 3 yıla yaklaşan görev süresinde çok önemli hizmetler yaptığını düşünüyorum. Yaratılmak istenen siyasi krizlere, siyaseti ortama çekilmeye, dernek faaliyetleri üzerinden yıpratılmaya, kendini kurban ettirmez. Çeşitli siyasi düşüncelere sahip kişilerden oluşan SİAD yönetimine başkanlık etmeyi bir gün bırakırsa, hoş bir seda, büyük bir vefa ile ayrılacaktır...

YORUMLAR

  • 0 Yorum