En tatlı Evet-Hayır polemiği
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

En tatlı Evet-Hayır polemiği

22 Mart 2017 - 22:37

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile otistik engelli Yunus Topal'ın referandum sohbeti ülke genelinde izlenme rekorları kırdı. Sosyal medyada binlerce paylaşım, yorum ve beğeni aldı. Daha o anları kayıt altına alırken bile ülke gündemine oturacağını tahmin ediyordum.

Yunus Topal, otistik engelli bir kardeşimiz; doğallığıyla, açık sözlü olmasıyla biliniyor. (Yaramazlıkları da epeyi fazla!) Böyle birinin önemli bir noktadaki siyasetçiyle polemik yaşaması, hele hele referandum konuşulması, iyi bir haber değeri taşıyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, referandumda Hayır diyeceğini söyleyen Yunus'u ne yaptıysa Evet için ikna edemedi.

***

Yunus Topal, aslında elindeki tokalardan satıp para kazanmak için AK Parti heyetine yöneldi. Tek amacı buydu. İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'yu tanıdığı için O'na seslendi ve yanına geldi. İl Başkanı Selim Temurci ile orada tanıştı. Yunus referandumda Hayır diyeceğini söyleyerek lafa başlayınca sonrası malum...

Görüntülerden anlaşıldığı gibi "samimi" bir diyalog gerçekleşti. Ancak ülke genelinde samimiyetten çok, eleştirel bir malzeme oldu. İyi yönüne bakılmadan, hükümete muhalif medya tarafından hunharca saldırı amacıyla kullanıldı. Hükümete yakın haber siteleri bu işi daha iyimser yorumlayabilirdi. Sessiz kaldıkları için muhalefet devreye girdi...

Gelelim karşılıklı atışmaya...

"Kızmazsanız bir şey soracağım. Ben bu ülkeyi sevdiğim için hayır demek zorundayım. Çünkü bu ülke tek adamlığı haketmiyor" diyen Yunus Topal'a, İl Başkanı Selim Temurci'nin fazlasıyla ilgi gösterdi. İkna etmek için her yolu denedi, olmadı.

Soruları cevapsız bırakan siyasetçiler gibi davranmadı..

Karşısındaki kişinin hasta oluşuna ciddiyetsizce yaklaşmadı...

Hayır diyeceğini ardı ardına söylemesine rağmen, Evet dedirtmek için defalarca uğraştı...

Hatta bir ara Yunus'u kolundan çekeleyen partilisine sert bakışlarla, 'Ne yapıyorsun' diyerek uyardı...

Nitekim İl Başkanı Selim Temurci, Yunus'un Hayır sözlerine rağmen tüm samimiyetini ortaya koydu. Bir de buradan bakmak lazım.

***

Diğer yandan, Selim Temurci'nin tecrübeli bir siyasetçi olduğu anlaşıldı. Yunus Topal, hiç beklenmedik bir şekilde eleştirilerini yaptı. Temurci de bu sözlere karşılık siyasetçi refleksiyle cevap verdi. Yerinde başka birisi olsaydı merak ediyorum acaba ne derdi. Yunus'u kolundan çekip götürürler miydi, hiç ciddiye almadan gülüp geçerler miydi?

YORUMLAR

  • 0 Yorum