Demiral gitti... Biz sonrasına bakalım...
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Demiral gitti... Biz sonrasına bakalım...

15 Temmuz 2015 - 13:59

Son haftanın gündemi hızlı gelişti. Ramazan'ı bahane edip "piyasalar durgun, gündem boş"  diyorduk; maşallah son hafta neyi nasıl yazacağımızı şaşırdık. CHP ilçe başkanlığı hesaplarına kafa patlatıp "kim olacak?" sorusuna cevap ararken, Ülkücüler ile AK Gençliğin sert atışmasına tanık olduk. Özcan Işıklar ile Gürcan Albayrak'ın "barış imzalamasına" -şahsen- alkış tutarken, İBB'nin sahilde verdiği iftardaki "bayrak krizine" dikkat çektik. Değirmenköy, Çanta ve Gümüşyaka'da ev musluklarından akan İSKİ ürünü kirli sulara değinelim derken,  şimdi de gündemimize AK Parti ilçe başkanlığını aldık.

Kongre süreci yaşayacak olan CHP'ye başkan bulamadık, şimdi AK Parti'ye arıyoruz. Ohh ne güzel.
Malzeme bol, gündem çok, yazacak şey onlarca...

Efendim...
Bayram öncesi "bayramlık ağımızı" açmadan, "kimsenin keyfini kaçırmadan" birkaç kelam edelim. Gönül ister ki yukarıda saydığım konuları ele alalım, tartışalım ama; bayatlayanları, kuruyanları kenara bırakıp, biz en sıcağı ve en tazesi hakkında konuşalım.

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral!..

Gelişi de olay gidişi de. 2014 yerel seçim sürecine girdiğimizde, dönemin ilçe başkanı Metin Karakaş'ın yardımcısıydı, teşkilatın "başkanvekili"ydi. Bir nevi siyaseti Karakaş'tan öğrendi. Aklımda kalan en güzel ve en özel yanı, hocasının izinden gitmedi! Vekillikten atama yoluyla başkan oldu, kongrede resmen seçildi, şimdi "evlilikle" gidiyor. "Vekillikle" başladığı siyasi hayatını "evlilikle" reklam arasına aldı. Kadın başına yapabileceğinin en iyisini yaptı. Finalde, ilçe başkanlığından vazgeçti. "Evlenmek" gibi kutsal niyete girdi. Meşru, haklı ve yerinde bir "bahaneyle" istifa etti. Doğrusuyla yanlışıyla Demiral dönemi de bitti.

Şimdi biz, sonrasına bakalım.

Eski ilçe başkanlarından Halit Girgin, "başkanvekili" sıfatıyla boş kalan koltuğu idare edecek ama, asıl velvele yeni ilçe başkanı atama sürecinde başlayacak. Karakaş'ın istifasından sonra oluşan teşkilatta, işler bir türlü yolunda gitmedi. Bunun tek sebebi var, dışarıdan müdahalenin fazla olması.

Yusuf Köroğlu ile Demiral'ın yarıştığı kongre bir dönüm noktası olacaktı ki, yine sonuç değişmedi. Sihirli ellerin ve sihirli değneklerin "yön vermeye" çalıştığı teşkilat yokuşu çıkamadı ve bayırda kaldı. Ne zaman ki AK Parti ilçe teşkilatı, dışarıdan müdahalede bulunanların içerideki bağlantılarını keser, işte o zaman düze çıkar.

Yani...
"Tam bağımsız" bir yapı oluşur. Tam bağımsız bir teşkilatın vatandaştan başka kimseye eyvallahı olmaz.

Bazı isimler zikrediliyor, kulislerde konuşuluyor. Mustafa Saral, Bulut Banazılı, Rıfat Kutlu, Metin Karakaş, Naif Yıldızlar, Hazım Aras ve Hüseyin Turan.

Bu isimler arasında "dıştan müdahaleye" açık olmayan cesaretteki kişi bulunursa, AK Parti o zaman 2019'daki hedefe çok yaklaşacaktır.
Eğer bulunmazsa, son yönetimdeki gibi kadın kolları A der, gençlik kolları B... 

Ana yönetim C der, teşkilatlar D...

Tüm mesele bu.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum