CHP'nin kandil mesajı
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

CHP'nin kandil mesajı

24 Aralık 2015 - 08:52

2007 yılı sonlarıydı. Dönemin CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım'ın hışımlı ifadelerle tepkisine maruz kalmıştım. Sebebi ise, gazetemizde yayınlanan bir ilan...

Mübarek bir kandil gününün tebrik mesajını "CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım" imzasıyla sayfalarımıza eklemiştik. "Kainatın yaratıcısı Allah, Rabbimiz, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Hayır, Mübarek" gibi ifadeler kullanılıyor; sonunda "Silivri başta olmak üzere Tüm İslam Alemi'nin mübarek kandilini kutlarım" deniyordu. Hatta ilanın tasarım görselinde cami bile vardı.

Gazete çıktıktan birkaç gün sonra parti binasına gidip ücreti tahsil etmek istediğimde, CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, gazete sayfalarını önümde açıp ilanı göstererek, "Bu nasıl ilan?" diye çıkıştı. Parasını verdi, tepkilerin nedenini telakki edemeden ayrıldım. Belli ki sinir tavan yapmış, bunu da orta yoğunluklu bir dışa vuruşla gösterdi. Bir başkası olsa, belki başka davranabilirdi!

Döndüm, durumu babama anlattım. "Oğlum bunlar böyledir" dedi ve devam etti: "CHP içinde dinsizler imansızlar çoktur. Allah demekten korkarlar, şeriat geliyor laiklik gidiyor diyerek ortalığı ayağa kaldırırlar."  

Hatırladıklarım bu kadar.

***

O günlerin CHP'sinde, böyle düşünenlerin son demlerini yaşadığı bir parti vardı.  Cumhuriyet'ten bugünlere kadar "din düşmanlığında" zirve yapan CHP'nin yerini, "Yeni CHP" deyimiyle başka bir parti aldı.  İnançlarını millete cebren şırıngalamaya kalkan CHP, artık bu görevini bırakıp, toplumla bütünleşme seçeneğini tercih etti. Milletin kararları, bu kez onları mecbur bıraktı.

Önder Sav gibilerin ipliği pazara çıktı, tek atımlık kalan kurşunları kendilerine isabet etti. Bugün başka bir CHP'nin varlığını görmek güzel şey...

Tümüyle temizlik yapılması mümkün değil ama inanca saygılı olan CHP'li siyasetçilerin sayısı her geçen gün artıyor. Siyasi gömleği giydiklerinde, toplumun tümünü dikkate alarak davranmak gibi bir görev üstlendiklerinin farklındalar. Güzel olan kısmı bu. Yoksa ne yaparsa yapsın, bi 100 yıl daha CHP'nin oyu yüzde 30'u geçmez...     

***

Bunları anlatmamım yegane sebebi, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil'in önceki gün yayınladığı Mevlit Kandili mesajıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu'yla yenileşme sürecini oturtmak isteyen CHP'nin son birkaç yıldır sürdürdüğü politika kimi zaman "samimiyet" sorunu yaratsa da, anlaşılan dini söylem ve eylemleri sık sık göreceğiz.

"Mevlid Kandili; Hz. Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri gündür" diyerek sözlerine başlayan CHP ilçe başkanı, "Yeryüzünde çok önemli gelişmelere vesile olan bu kutlu doğum, şüphesiz ki insanlık âleminin en önemli olaylarından biridir. Mevlid Kandili o’nun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır. Peygamber efendimiz, dürüstlüğü, emanete sahip çıkmayı, insan haklarına saygıyı, yetim ve kimsesizlere sahip çıkmayı öğütleyerek en güzel örnek olmuştur bizler için. Kendisi kimseyi kırmamış, bütün varlığa şefkat ile bakmıştır" diye devam ediyor. Son olarak, "Ben bu vesile ile Mevlid Kandili’nin, Peygamber Efendimizin insanlık âlemine getirmiş olduğu evrensel mesaj ve prensipleri anlayarak uygulamamıza vesile olmasını, rahmet, sevgi, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah’tan diliyor, başta Silivrili hemşerilerim olmak üzere Yüce Türk Milleti’nin ve insanlık âleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum" diyerek Müslümanların kandilini tebrik ediyor... Olay budur... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum