CHP'de yüksek dozlu kriz yaratılma çabası
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

CHP'de yüksek dozlu kriz yaratılma çabası

03 Aralık 2015 - 09:39

CHP'nin Silivri'de seçim kaybedebilmesi için "çok başarısız" olması değil, muhalefetin "çok başarılı" olması gerekiyor. İktidara en yakın parti, yani AK Parti'nin ilçe belediyesini alabilmesi, CHP'nin "başarısızlık" durumundan istifade ile sonuçlanmasını görülüyorsa, bu tezi ortaya sunanlar büyük yanılgı içindeler!..

Geride kalan Cumartesi günkü CHP Kongresi'ne gidenler, "demokrasi şöleni", "gövde gösterisi", "tek yumruk CHP", "güçlü parti güçlü ilçe" algısından uzak bir manzara ile karşılaşınca, "felaket tellalı" gibi yardım çığlıkları atmaya başladı. Bu panik sosyal psikoloji açısından normal. Ancak Silivri'de gerçek şu ki, bugünün şartlarında kim aday olursa olsun tekrardan CHP bayrağını dalgalandırması mümkün.

Kongreden çıkıp "CHP bitmiştir" diyenler, sırf birilerine tepkiden ötürü bu beyanı dile getirmektedirler. CHP'nin en bitik olduğu dönemde, hatta belediye başkanının en başarısız olduğu birkaç sene öncesi yerel seçimlerde bile 5 bin fark atılıyorsa; 1 Kasım'dan çıkan sonuçlara bakıp "Yarın seçim olsa AK Parti alır" iddiası panik havası yaratılma amaçlıdır.

AK Partililer'in ağzından "yarın seçim olsa alırız" lafı çıkması bile rehavete doğru ilerleyişin adımları olabilir. Ancak bugün bunları söyleyen tarafta CHP'liler olduğu için AK Parti'yi ilgilendiren bir sorun yok; CHP içindeki -bazı- seslerin yüksek dozlu kriz yaratma girişiminden kaynaklanıyor, o kadar.

***

Kongrenin sönük geçtiğini herkesin kabullenmesi lazım. 385 delegeden 223'ünün katılması, bu kabullenişin zorunlu göstergesidir. "Yok efendim tek listeydi, yok efendim milletin işi vardı, yok efendim cart-curt" gibi yersiz ve komik mazeretleri CHP üyeleri ve kamuoyu yemez, yutmaz.

Başarısız bir kongre organizasyonundan, bölgelerinde güçlü isimler çıkaran Suna Göçengil'i de tebrik etmek gerekiyor. Bu kongre de unutulur, nice kongrelerin unutulduğu gibi!..

***

CHP içinde yüksek dozlu kriz yaratmak isteyenlerin aksine, bugünlerde basireti fazlaca yükselen bir AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı gerçeğini inkar edilmemeli. İlçe Başkanı Kutlu'nun son günlerde sık sık ifade ettiği bir mesajı var: "2019'da belediyeyi alacağız."

Bazılarına sıradan gelebilir, bazıları ciddiye alabilir, bazıları kulaklarını tıklayabilir. Bugünün AK Parti teşkilatı, yarının AK Partili Belediyesi neden olmasın?!

Başarısız bir CHP ilçe örgütü.. başarısız bir belediye başkanı.. ama başarısız bir AK Parti teşkilatı ve adayı varken iktidar hayali Silivri Denizi'nde dibe vurmuştu!

Şimdi...

Demokrasiden faydalanan bazı CHP'lilerin dediği gibi, başarısız bir ilçe örgütü.. başarısız bir belediye yönetimi.. başarıya doğru ilerleyen AK Parti ilçe teşkilatı karşısında direncini kaybedip mağlup olabilir!

Sözlerimin başı dediğim gibi, CHP'nin "çok başarısız" değil, AK Parti'nin "çok başarılı" olmasıyla mümkündür.

GÜMÜŞYAKA BİR SORUNDUR

Evet, Gümüşyaka CHP için sorun haline dönüşmeye doğru ilerliyor. Aynı Selimpaşa sorunsalı gibi!..

Ne yapıp etse Selimpaşa'da oylarını artıramayan CHP, AK Parti karşısında büyük hezimetlere yelken açarken, görünen o ki buna Gümüşyaka'yı da eklemek istiyor!..

Suna Göçengil'in adaylık toplantısında özetle "Ne olacak buralar?" sorusu yöneltmiştim, "Halka kendimizi iyi anlatamamışız demek ki, daha fazla ağırlık vereceğiz" demişti.

E şimdi bakıyoruz ki, Gümüşyaka'dan kimse yönetime alınmamış.. Selimpaşa'dan tartışmaya açık bir isim ekibe dahil edilmiş!..

Gümüşyaka, sırf Gümüşyakalı olduğu için meclis üyesi Zafer Bıyıklı'nın omuzlarına, Selimpaşa ise Gökhan Yonat'ın sırtına bindirilmiş. Eğer ki CHP İlçe Yönetimi, biz Selimpaşa'yı ve Gümüşkaya'yı bu şekilde çözümleyeceğiz diye düşünüyorsa vay haline...

İyi insanların siyaset yapma zorunluluğu yok...

İyi insanların siyaset yapınca iyi sonuçlar alınacağına yönelik hüküm de yok...

İyi insanların siyaseti iyi bir şekilde yapabileceğine dair garanti de yok...

(NOT: CHP'nin Selimpaşa'daki eli sadece Gökhan Yonat değil. 2 belediye başkan yardımcısı ve 2 meclis üyesi vardır. Yonat, takviye bana göre isimdir. )     

      

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • murat okan
    8 yıl önce
    Yanlışlarla dolu seçim rnÖnümüzde genel seçim yok,yerel seçim yok rngenç insanların önü açılmalı suna göçengil partiye hizmet etmiş bir kişilik, ama benim anlam veremediğim, parti teşkilatında görev yapmış,meclis üyeliği yapmış şimdi tekrar başa dönmek bu neden aynı selami değirmenci gibi üç dönem belediye başkanlığı yap sonra gel ilçe başkanı ol bunlar iş değil nedir bu koltuk davası aslında partiyi düşünen yok benim yerim garanti olsun ne olursa olsun olan bişeyde yok ak parti her seçimde arayı kapatıyor.Neyse dönelim ilçe seçimine belediye seçiminde nasıl kapanan beldelerden meclis üyesi alıyorsan ilçe yönetiminede buralardan adam almak zorundasın ilçe başkanı otuz beş mahalle var hepsinden nasıl alayım diyomuş bu tam bir kaçamak cevap ama olmadı yinede hayırlı olsun ha bundan önceki yönetimde üç tane gümüşyakalı arkadaşımız vardı buda yanlış,şimdi zafere bıyıklı müdahele etti deniyor ben zafer bıyıklı'nın avukatı değilim ama zafer müdahele etse demezlermi zafere daha önce üç kişi var