Bu çılgınlığı durdurmalıyız
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Bu çılgınlığı durdurmalıyız

19 Şubat 2016 - 08:19

"Savaş yangınını söndürmek adına taşımamız gereken su; daha çok demokrasi, daha çok hukuk ve adalet, hakça paylaşım olmalı" diyor belediye başkanımız Özcan Işıklar.

Eğer yanlış anlamadıysam, yani farklı bir manası yoksa şöyle demek istiyor:

PKK ile savaşın sona ermesi, ya da terör sorununun bitmesi için, daha çok demokrasi, daha çok hukuk ve daha çok adalet şart.

***

Bu açıklamayı yapmasına sebep olay şey, kendi partisinin meclis üyesi Süheyl Kırkıcı'nın sözleri!  

Türk Bayraklarına sarılı şehitlerimiz ile PKK'lı teröristlerinin cenazeleri aynı karede, "Bu çılgınlığı durdurmalıyız. Ölen her kadın da çocuk da, polis de, asker de, genç de bizimdir; gözü yaşlı her anne, her baba, her çocuk bizimdir! Bu oyunu bozmalıyız" sözleri.

Işıklar koruyor, kolluyor ve savunuyor.  

HDP'lilerin alkışladığı, PKK sempatizanlarının "taktir" ettiği sözler... CHP'nin 6 Ok'udan 3'ünün "helal sana" dediği, kalan 3'ünün yerin dibine girdiği sözler...

Ne de olsa söyleyene kolay, alkışlayana basit, taktir edeni sevindiren ifadeler. Ümmetçiler kızıyor, milliyetçiler ateş püskürüyor! Ne yapacaklardı yani, sessiz mi kalacaklardı?   

***

Süheyl Bey, CHP içinde en akil insanlardan birisi. Farklı görüşteki insanlarla nezaket sınırları içinde tartışabilme özelliğine sahip. O'nunla aynı düşünmek ve aynı inanca sahip olmak zorunda değiliz; o da bizimle aynı düşünmek zorunda değil. Ama birilerinden saygı beklerken, saygısızlık yaptığının farkında olması gerekiyor. Hümanist duyguların herkes tarafından aynı karşılanmadığını, herkes için geçerli olmadığını umarım anlamıştır. Sözleri büyük bir hataydı.   

Süheyl Bey'in medyada dövülmesine razı gelemeyen başkan Işıklar, yukarıdaki sözlerini ifade ettiği gazetede bir de "ikiyüzlülük" tespiti yapıyor ve diyor ki, "Barış süreci adı altında yürütülen ikiyüzlülüğü görmeliyiz ve topluma bunu anlatmalıyız."

Pek ala sayın başkan, bu ikiyüzlülüğü topluma anlatmalıyız, doğru diyorsunuz ama, anlatmamız gereken başka ikiyüzlülükler de var, onlara ne yapacağız? Bidonlara koyup turşu mu yapacağız?

***

İlçemizde siyaset asla boş bırakmaya gelmiyor! Son 2 haftada yaşananlara, söylenenlere baktığımızda, ne dilin ayarı kalmış, ne fikrin sınırı. "Özgürlük yok" diyenlerin, aslında her şeyi özgürce söylediğini görmemek nasıl bir ikiyüzlülüktür?!   

PKK terörünü doğuran, besleyen, destekleyen ve üzerimize salanları bildiğiniz halde görüp söylememek ikiyüzlülük değil mi? Ülkemizde patlayan bombalara "gık" demeyenler ülkeler, Avrupa'da meydana gelen herhangi bir saldırıda ayağa kalıp Paris meydanında kol kola yürüyorsa bu ikiyüzlülük değil mi? Batı’nın ikiyüzlü tavrını en baştan beri biliyoruz, hükümet ve muhalefet de biliyor; fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti sanki bir başka milletinmiş gibi, Batı hâlâ bizim için demokrasinin, hukukun ve adaletin adresi!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin nasıl ikiyüzlü olduğunu biliriz, ama oradan gelecek bir haberi, ama oradan çıkacak bir kararı dört gözle bekleriz. Lehimize karar verildiyse “İşte bu! Adalet yerini buldu, AİHM son noktayı koydu” deriz. Yok, bizim aleyhimize karar verdiyse “AİHM hukuksuzluk yaptı, ikiyüzlü Avrupa” diye bağırırız. Önce yüzümüzdeki maskeleri indireceğiz! Önce şapkamızı önümüze koyacağız! 

Doğruların kurucusu olmaktan.. doğruları sadece sizin bildiğinizden.. doğru konuşup doğru söylediğinizden vazgeçmelisiniz. Ve bu çılgınlığı durdurmalısınız.

İnsanlık onuru savunan sadece Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernekleri değildir! Hür fikirleri sadece Atatürkçü Düşünce Dernekleri söylemiyor!  Bu milleti sadece Levent Kırca güldürmedi, sevinci hüznü Tarık Akan yaşatmadı, en iyi resmi Bedri Baykam çizmedi! Gazetecilik Sözcü'de, televizyonculuk Halk TV'de değildir.

Bugün yeniden dirilmek istiyorsak, düşmanlarımızın saklandıkları delikleri iyi bilmek zorundayız. Ve bu çılgınlığı durdurmak istiyorsak, bu ikiyüzlülüğü bitirmek istiyorsak, etrafımızda olup bitenleri tüm çıplaklığıyla anlatmalıyız. Doğu ve Güneydoğu'ya uzanan hain elleri anlatırken, devletin mücadelesine de destek vermeliyiz!..     

Bu toplumun uyanması demek, dünyanın fethi demektir! Yapacağımız çok şey var ama elinizden hiçbir şey gelmiyorsa; zalime karşı mazlumun yanında durmak, haine karşı devletin safını seçmek size yepyeni ufuklar açacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum