Başkanımız dik durmalı
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Başkanımız dik durmalı

19 Mayıs 2016 - 10:54

Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, 23 Mart gecesi Marin Princess Hotel lobisindeydi.

Bir dönemin ünlü kumarhaneler kralı olarak bilinen, halen "Bulgaristan" başta olmak üzere birçok ülkede 40'a yakın kumarhanesi bulunan Sudi Özkan ile görüştü. Otelin sahibi olması nedeniyle bu görüşme gayet normal karşılanabilir. Ancak görüşmedeki detaylar başka başka şeyler yansıtıyor.

***

Kumar hadisesinin gizliliği falan olmaz. Oynayan belediye başkanıysa, ve bunu aleni şekilde yapıyorsa, hatta itiraf ederek "Halkım istemezse oynamam" diyorsa...

Konuya neresinden bakarsanız bakın haberdir. Hep aynı şeyler yazılıyor diye düşünmeyin. Genelde bu tarz haberleri kişilere göre değerlendirmek gerekiyor. Nasıl ki bakan çocuğunun Singapur'da kumar oynaması "manşet haber" ise, başkanımızın kumar tutkunluğu da haberdir.

Konumuza devam edelim...

***

Başkanımızın kumarhaneler kralı Sudi Özkan yaptığı görüşmeyi pür dikkat izledim, mümkün olduğunca konuşmaları duymaya çalıştım fakat başaramadım. Sürekli kumar ile anılan belediye başkanımız Özcan Işıklar'ın, kumarhaneler kralı ile bir araya gelmesi "ne tesadüf" değil mi?

Herhangi bir dostluğu, arkadaşlığı ya da "ticari bir ilişkisi" olabilir; ancak belediye başkanımızın, kumarhaneler kralı "karşısındaki duruşu" beni şaşırttı.

Meclis kürsülerinden yaptığı açıklamalarda "Ben belediye başkanıyım, kimse hakaret edemez, ben kimseye boyun eğmem" derken, oysaki ne kadar haklıymış (!) Aynen dediğini yaptı, boyun eğmedi ve kumarhaneler kralı koltuğa yayılmış şekilde otururken, O ayakta dimdik durdu!

Manşet haberimdeki fotoğraftan da gördüğünüz gibi, kumarhaneler patronu Sudi Özkan oturuyor, halkın temsilcisi belediye başkanımız Özcan Işıklar ayakta bekliyor! Bu ne kadar şık, bu ne kadar etik?

Yaklaşık 2 milyar dolarlık serveti olduğu söylenen, onlarca oteli ve kumarhanesi bulunan bir kişinin karşısında "ayakta beklemenin" karşılığı nedir?

Koltuğun ucunda bir süre oturduktan sonra ayağa kalkan belediye başkanımız, ortalama 5 dakika boyunca ayakta bekledi ve öylece ayrılarak otelin başka bölümüne yöneldi. Gözlerimle gördüm, Sudi Özkan ne ayağa kalktı ne de istifini bozdu. İnanın cevabını çok merak ediyorum, başkanımız neden kumarhaneler kralı karşısında ezilircesine kaldı?

Özcan Işıklar, bizlerin, yani halkın temsilcisi. Hangi oramda, hangi platformda olursa olsun bizleri temsil ediyor. Ben başkanımızın dik durmasını, karşısındaki kişi milyarder de olsa, kumarhaneler kralı da olsa sapasağlam durmasını istiyorum. Binlerce insan sizlere oy verdi ve binlerce insan sizin yanınızda. Bu kadar büyük güce sahip halkın temsilcisi, nasıl olur da kumarhane patronunun karşısında ezilir?

CHP'li meclis üyesi Ünal Doğrul'un "pişti olduk" diyerek paylaştığı ve Başkan Işıklar'ın 34 ZLG 34 plakalı şahsi aracının Bulgaristan'ın ünlü kumarhanesi Nymphes Princess Casino önündeki fotoğrafı hatırlayın... İşte Bulgaristan'daki bu kumarhane de Sudi Özkan'ındır. Acaba diyorum, kumarla ilgili bir mağduriyeti mi söz konusu?

Sudi Özkan ve Özcan Işıklar ikilisinin görüşmesine, CHP Silivri Belediyesi geçmiş dönem meclis üyesi Taylan Memiş, otel müdürü Hüseyin Çorbacıoğlu ve bir de koruma eşlik etti. Ne konuştular, ne yaptılar, Başkan Işıklar'ın elindeki çantada ne var bilmiyorum; ama ben başkanımızın ayakta durmasının doğru olmadığını düşünüyorum.

NOT: İnkar etmek ve yalanlamak isteyeceklerdir. Tavsiyem, 23 Mart gecesi otel lobisindeki kamera kayıtlarını yayınlayıp kendilerini aklamaya çalışabilirler...     

YORUMLAR

  • 0 Yorum