Balcıoğlu'nu tanımıyorsunuz…
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Balcıoğlu'nu tanımıyorsunuz…

13 Ekim 2018 - 08:31

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu hakkında bir süredir çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Tutarsız bu yorumların ana sebebi Balcıoğlu’nu iyi tanımadıkları, tanısalar bile Özcan Işıklar’a yönelik inatlaşmadan kaynaklanıyor sanırım.
CHP içerisinde bir gurup Bora Balcıoğlu’nun aday olmasını istiyor, bir grup Selami Değirmenci’nin, bir grup Özcan Işıklar’ın. Her seçim dönemlerinde yaşanan partilerdeki bu gruplaşmalar çok normal. Parti içi demokrasiye inandıklarını söyleyen sempatizanlar, birilerinin arkasında yürümenin, destek vermenin doğallığından bahsediyor. Hemfikirim. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor sonuçta.
Bora Balcıoğlu’nu yakından tanıyan biri olarak (en azından ben öyle düşünüyorum) Silivri’de güzel bir imaj oluşturduğunu daha önceki yazılarımda ifade etmiştim. Sadece CHP’liler değil, tüm partilerden oy alabilecek bir karşılığı var. Bunu aday olduğunda çıkan sonuçtan anlarız. Adaylık başvurusu yapar mı? Aday gösterilir mi? Sorularına cevap bulalım.
*
Ortaya atılan bazı iddiaların gerçeklik payı nedir bilmiyorum ama Özcan Işıklar’a karşı bayrak açacağına ihtimal dahi vermiyorum. Bugün Bora Balcıoğlu’nu Bora Balcıoğlu yapan Özcan Işıklar’dır.
Karakteri, duruşu, sempatik tavırları ve samimiyeti Balcıoğlu’nun kendi has özellikleri ancak siyasi konumunu Özcan Işıklar’a borçludur. Bir süre MHP’de görev alarak siyasi hayatına başladı. Aile büyüklerinin ısrarları ve baskılarının ardından CHP’ye transfer oldu. 2009 yerel seçimleri sürecinde Özcan Işıklar aday gösterildi ve meclis üyesi listesine alındı; seçildi ve belediye meclis üyesi oldu. Aynı Balcıoğlu, aynı Özcan Işıklar’ın yakın mesai arkadaşı olarak 2014 yerel seçimlerinde yeniden meclis üyeliği şansı verilerek sandalyesine oturdu. Yetmedi, Işıklar’ın yeni görev döneminde “belediye başkan yardımcısı” tayin edildi. 4 yıldır başkan yardımcısı. Bu unvan ile katılmadığı düğün, dernek, cenaze, açılış, asker gecesi yoktur sanırım. İlk başlarda bu kadar ön plana çıkmasını, “Işıklar’ın bir oyunu olarak” yorumlayanlardan biri bendim. “Işıklar, Balcıoğlu’nu kendisine rakip görebilir ve bu yüzden yıpranmasını istiyor” diye düşündüm. Birçok kişi öyle düşündü. Bugün gelinen noktada Balcıoğlu yıpranmadı, üstüne daha koyarak her siyasi görüşe sahip kişilerin sempatisini kazandı.
Evet, Balcıoğlu’nu Özcan Işıklar yetiştirdi. Şimdi kalkıp Balcıoğlu’nu Özcan Işıklar’a başkaldıracağını söylemek büyük tutarsızlık olur. Geçmişte “Selami Değirmenci başkan Özcan Işıklar yardımcısıydı” örneğini verebilirsiniz belki ama Balcıoğlu’nun karakteri burada ağır basıyor.
*
Işıklar’ın altını oyacağına, siyaseti bırakır, kenara çekilir, her şeye bir nokta koyar ama asla ihanet etmez. Özcan Işıklar’ın planladığı büyük bir organizasyonla siyasete operasyon çekiliyor. Bora Balcıoğlu’nun AK Parti’ye geçeceği iddiası da Işıklar’a bayrak açtığı iddiası da bu organizasyonun ürünü neden olmasın? Işıklar’ın planladığı iki merkezli strateji: “Ya ben aday olacağım ya benim dediğim.” O’nun seçim kazanacak tek prensi Bora Balcıoğlu’dan başkası değil.
*
Peki CHP kimi aday gösterecek? Çemberin dışına fazla çıkmadan, bu 3 isimden biri aday. Özcan Işıklar, Selami Değirmenci, Bora Balcıoğlu…        

YORUMLAR

  • 0 Yorum