AK-TÜRAM... Soyaslan... MHP... Bekarlar... Bekleviç...
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

AK-TÜRAM... Soyaslan... MHP... Bekarlar... Bekleviç...

07 Aralık 2016 - 22:26

AK Parti Silivri, Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi (TÜRAM) projesini "muhalefet malzemesi" olmaktan çıkarmalı ve rafa kaldırmalı. Defalarca eleştirilen bu proje, Büyükşehir makamında artık "mükemmellik" taşıyor. İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun TÜRAM politikası yerli ve yerindeyken, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın destekleyici ziyareti tezat oluşturdu. Yetmezmiş gibi İstanbul Halk Ekmek Müdürü'nün geçen günkü ziyaretinde TÜRAM'dan ürün alım garantisi vermesi, yerel politikanın seyrini değiştirmeyi zorunlu kıldı. Kadri Topbaş, belki de "giderayak" bazı ilçelerde bir hoş sada bırakmak istiyor. Anladık, gelmeye yüzünü düşünürken, geride kalanları umursamıyor. Yanılmamak için şu soruya da cevap aramak lazım: Büyükşehir Silivri'yi kendi partisine katmakta ne kadar istekli?               

MHP, AK Parti'den oy alır

Silivri'yi konuşuyoruz... CHP'nin kazanması için MHP'nin "çalışmadığı" söylenir. Bölgeci zihniyetlerin, her yerel seçimde bu planı devreye soktukları düşünülür. Bu planın doğruluğuna parti içinde inananlar olabilir.
Fakat...
Çalışmamanın CHP'ye yaradığı, çalışmanın AK Parti'ye yaradığı öngörüsünü kim ortaya attıysa, MHP'yi rantçı bir parti durumuna düşürmekten başka amaçları olmadığı belli. CHP ve AK Parti seçmeninden oy alabilecek konumda olan MHP'nin, aslında AK Parti tabanına nokta atışı yapacağına itimat etmemeleri ilginç. MHP, doğru stratejisi ve doğru propaganda ile seçime yön verebilir. Bu yön verme iktidar değişimini değil, sandalye değişimini etkiler. "Biz kazanamıyoruz bari CHP olsun" mantalitesinde olanlar, birazcık gayretle AK Parti'nin sandalye sayısının düşeceğini, MHP'nin meclise gireceğini ne zaman hesap edecekler?

Soyaslan bükemediği eli tuttu

Yedi göbekten Silivrili Burhan Soyaslan, yedi göbekten gelen karizmasını yirmi günde çizdi. Silivrispor yöneticilerine çattı, ahlaksızlar demeye getirdi, küçük esnafın üzerine basarak yükselemezsiniz çıkışını yaptı, alacağımın sonuna kadar arkasındayım dedi. Yani sattığı köftelerin parasını istedi. Hakkıdır. İsteme yöntemi biraz farklı olunca, Silivrispor Başkanı Ümit Kalko devreye girdi. Aynı sertliğin bi tık levelinde cevap verdi. Kimisine göre Recep Tayyip Erdoğan, kimisine göre Özcan Işıklar algoritmasıyla hareket ettiği söylendi. Gücenmesin ama had bildirdi. Nitekim öyle olmasaydı, sonuç böyle olmazdı.   

Burhan Soyaslan, yirmi gün geçmeden adeta bir tepsi baklavayla gelircesine Silivrispor'un yolunu tuttu. Başkan Ümit Kalko ile görüştü, el sıkıştı. "Yahuuu ne parası, ne alacağı. Silivrispor bizim her şeyimiz, gururumuz. 17 bin feda olsun, vazgeçiyorum" demeye getirdi.

Madem böyle yapacaktın, ne diye bir hafta gündemi meşgul ettin mübarek.
Ama yine de sormadan geçemiyorum:
- Ümit Kalko'nun vergi dairesine şikayet edeceğim demesi mi etkiledi? 
- Geriye dönük inceleme/soruşturma yapılmasından mı korkuluyor?         
- İddia edildiği gibi Burhan Soyaslan esnaf odasına ya da Silivrispor'a adaylık mı düşünüyor?             

İcra yoluyla çocuk görmek

İcra ve İflas Kanunu'nda boşanmış eşlerle ilgili "çocuk haczi" maddesi bulunuyor. Bu ifadeyi kullanmaktan hicap duyuyorum ama Türkiye gerçekleri bizi bu hale getiriyor. Özellikle velayeti anneye verilen çocuklar, baba sevgisinden mahrum bırakılıyor. Diğer yandan, kadına pozitif ayrımcılık erkeği yani babayı mağdur ediyor. Silivri'de yaşayan Cengiz D. isimli baba, 2 yıldır çocuğunu göremiyor. Hem de hukuki olarak tüm yöntemleri denemesine rağmen. "Çocuğuma sarılamıyorum, öpemiyorum, koklayamıyorum" diyen baba, çocuk hacziyle de göremediğini, annesinin göstermediğini ifade ederek, çaresiz kaldığını belirtti. Kronikleşen bu sorunun çözülmesini istiyor...

Tuna Bekleviç

Kimdir sorusuna cevap vermekten ziyade, ne yapmak istiyor sorusuna cevap aramak daha doğru olur. Edirneli bir siyasetçi, akademisyen. Bir süre AK Parti'de siyaset yapıp, uzaklaştırılan biri. Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak şu sıralar il il geziyor, ziyaretler düzenliyor. Yeni bir oluşum içinde. Teşkilatlanmaya çalışıyor, ekip kuruyor. Çekirdek kadro tamam. İstanbul'dan sonra Anadolu'ya açılacak. "Daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük" vaadinde bulunuyor. İşin tuhafı, Tuna Bekleviç'in yanında saf tutan Silivrililer olduğunu duyuyorum. AK Parti markaja alınmış. Silivri teşkilatlanmasında kimler olur/olabilir yakında ortaya çıkar. Sonu Mustafa Sarıgül gibi mi olur bilmem, ama böyle bir girişim var ve şuanda iyi götürüyor...            

Kaymakam Faruk Bekarlar

Silivri'de tarihe geçen bir isim olarak kalacak. Devletin şefkatli elini, sert yüzünü gösterdi. 2 yıllık görev süresi boyunca önemli kararlara ve hizmetlere imza attı. Bazılarını gördük, kimisini duymadık bile. İyi bir devlet adamı olarak ilçemizden ayrılacak. Birkaç sene daha kalmasını arzu ederdik. İlgilenmesi gereken yığınla iş, silkelemesi gereken birçok kravatlı, yine yarım kaldı. Gidişine üzülenler gibi, bıyık altından sevinenler çok. Yeni kaymakamımız Ali Partal'dan ümitliyiz. Sayın Faruk Bekarlar'a teşekkür ederken, Sayın Ali Partal'a da hoşgeldiniz diyorum.            

YORUMLAR

  • 0 Yorum