AK Parti Silivri yenileniyor
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

AK Parti Silivri yenileniyor

02 Nisan 2018 - 10:02

Evet…

İlçe kamuoyunun merakla beklediği “AK Parti Silivri’nin yeni ilçe başkanı kim olacak?” sorusuna cevap verildi ve Mutlu Bozoğlu genel merkez tarafından aday gösterildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat onayladığı isim olan Bozoğlu, 8 Nisan’da yapılacak 6.Olağan Kongre’de delegelerin oyuyla resmen ilçe başkanı seçilmiş olacak.

***

Silivri Selimpaşalı olan Mutlu Bozoğlu, genç bir isim ve gençlik kolları görevlerinden sonra meclis üyeliğine seçilerek görevini sürdürüyor. Şimdi de AK Parti’ye ilçe başkanı oldu.

İlçe başkanlığı sürecinde bazı değerlendirme ve tespitlerde bulunarak, Bozoğlu için “Kimsenin adamı değil” ifadesini kullanmıştım. Bu tespitten yola çıkarsak, AK Parti Silivri teşkilatında büyük bir revizyon olabilir. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın, teşkilatlar için “metal yorgunluğu” çıkışı ve “yeniden diriliş” temasının arkasında baştan aşağı bir yenilik söz konusu olurken, Silivri’de bu temayı doğrulayacak bir isme gidildi. Dolayısıyla Bozoğlu ismi, AK Parti’nin kök hücrelerine kadar değişimin adı olabilir.

Zira 2019 yerel seçimlerinde belediyenin kazanılmasında en büyük görev teşkilatlara düşüyor. “Metal yorgunu” olan bazı isimlerin kenara çekilmesi ya da farklı alanlarda değerlendirilmesi, yeni bir enerji ve sinerji yaratacaktır.  

Teşkilatları “tam bağımsız” isimlere emanet etmek, halk nezdinde yapılacak çalışmalarla birlikte kırılan güveni onaracaktır.

Fehullahçı Terör Örgütü (Fetö) ile suçlanacak bir teşkilat mensubunun olmaması da ayrı bir parantezdir. Yarın bir gün halktan oy istendiğinde, olası bir “Fetöcülere mi oy verelim?” serzenişi burada çürümüş oluyor.     

Ayrıca dip not olarak belirmek gerekir ki, AK Parti içerisindeki güç dengesinin değiştiğini söyleyebiliriz. Bu güç dengeleri hangi yönde nasıl seyredecek süreç içerisinde göreceksiniz…

YORUMLAR

  • 0 Yorum