AK Parti’de hassas istişare
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

AK Parti’de hassas istişare

23 Mart 2018 - 11:28

Silivri’de AK Parti’nin yeni ilçe başkanı kim olacağı bir türlü netleştirilemedi. Uzayan süreç beraberinde birçok soru işareti oluşturdu. İstanbul’da değişim yapılan 25 ilçenin 14’üne ilçe başkan adayı bulunurken, kalan 11 ilçe arasında Silivri’de var ve Silivri üzerinde hassasiyetle durulduğu belirtiliyor. AK Parti il merkezine yakın bazı kaynaklar, özellikle Silivri için zor bir istişare süreci oluştuğunu ifade ediyor.

Birçok defa yazdım, “ince eleyip sık dokunulmalı” dedim. Bugünkü manzara aynen bunu gösteriyor. AK Partili yöneticiler, mevcut adayları ciddi anlamda iyi bir elekten geçiriyor. Netleşen 14 aday Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Edindim bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silivri’ye ağırlık verilmesi gerektiğini söylemiş. Adı geçen adaylar üzerinde çalışılmış olmasına rağmen, hala aday bulunamaması işin ciddiyetini ortaya koyuyor.

İlçe başkanı olacak kişinin iş hayatı, siyasi tecrübesi ve eğitim durumu gibi özelliklerden tam puan alması yeterli değil sanırım. Siyasi geçmişine ve siyasi bağlantılarına dikkat ediliyor olabilir.

Mevcut adaylar arasında ilçe başkanlığı yapabilecek isimler kamuoyu nezdinde veya siyasi çevrelerce mantıklı görülebilir, fakat AK Parti’nin istişare kurulları veya bizzat Sayın Cumhurbaşkanı diyelim yeterli görmüyor olabilir.  Eğer eldekilerden ilçe başkanı seçmek isteselerdi, şimdiye kadar muhakkak seçerlerdi. “Biri olmazsa diğeri, öbürü olmazsa diğeri” şeklinde elemeler yaparak, bu görevi çemberin içindeki bir isme verirlerdi.

Belki açıklanacak bir isim de mevcuttaki adaylardan olacaktır. Bu durumda şu soru işareti ortaya çıkıyor olabilir mi: “İlk açıklananlar arasında ilçe başkan adayı bulamadılar, süreç daraldığı için eldekilerden seçmek zorunda kaldılar?”  

Bu işe, eğer gerçekten böyle bir anlam yüklenirse AK Parti’nin Silivri’de büyük bir sorunu var demektir; o da ilçe başkanlığı yapabilecek bir ismin bulunamamasıdır. 2023 hedeflerine götürecek özellikleri olmadığı anlamı taşımaktadır. Diğer bir ifadeyle "siyasetçi yetiştirme" sorunudur.  

Eğer çemberin dışına çıkılırsa ve kimsenin beklemediği bir isim ilçe başkan adayı gösterilirse, AK Parti’nin sil baştan yenilenme gayesinde olduğu anlamı ortaya çıkar demektir. Ve kanserleşen bazı organların yeniden tedavi edilmesidir.

Bekleyip görelim…

YORUMLAR

  • 0 Yorum