Adaylar… SARTEN… Müteahhit!   
Eren Ermiş

Eren Ermiş

[email protected]

Adaylar… SARTEN… Müteahhit!   

01 Ekim 2018 - 09:14

MHP, Kızılcahamam kampını yaptı, sıra AK Parti’de. Bu hafta sonu gerçekleşecek kampın ardından siyaset epeyi hareketlenecek. Çünkü yerel seçim sürecine adım adım giriyoruz. Partilerin yol haritalarıyla birlikte adaylar da arenaya çıkmaya başlayacak. Ekim ayının ilk haftalarından itibaren adaylıklar açıklanacak. Şimdi biraz Silivri’mizde kimin adı geçiyor bakalım.
*
İyi Parti’nin adayları arasında Refik BekTurgay Sakarya ve Mustafa Altınkök’ün konuşulduğunu yenileyelim. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son açıklamasına göre, parti teşkilatları her ilçede seçime girecek ve kazanacak adayları sahaya sürecek. Bu da demek oluyor ki, İyi Parti teşkilatları “gizli anlaşmalar” yapmadığı sürece seçimlere asılmak niyetinde. Silivri’de bu iki isim dışında kulislerde yok ama teşkilatın kafasında “yerli aday” profili ana kritermiş. Özcan Işıklar-İyi Parti dirsek temasının kamuoyundaki tazeliği devam ediyor. AK Parti ve MHP’nin açık ittifakına karşılık, İyi Parti ve Özcan Işıklar’ın “gizli ittifakı” söz konusu olabilir mi? Neden olmasın! Sürpriz aday bu ittifakı deşifre eder!
*
CHP adayları arasında en banko görülen, doğal olarak Özcan Işıklar…
İki dönemdir görevde olması ve iki dönemdir seçim kazanması elini güçlendiriyor. Işıklar’ın yanı sıra Bora Balcıoğlu, Selami Değirmenci, Yavuz Çengel, Abdullah Yıldırım, Özgün Deniz ve Melih Yıldız adı geçenler arasında. Silivri’ye “CHP’nin kalesi” denmesi Selami Değirmenci sayesinde oldu. CHP’nin Türkiye geneli çakıldığı dönemde Silivri’de belediyeyi kazanması ve devamında elde ettiği zaferler ile kaleleştirmiş. Son olarak Özcan Işıklar ile devam eden CHP belediyeciliği Silivri’de yaşandığı için, bu kalenin yıkılmasını engelleyecek şövalye kim olur dersiniz?
*
MHP aday analizi yapıyor. İttifak sebebiyle İstanbul ilçelerinde denge durumu söz konusu. Silivri’den aday çıkar mı çıkmaz mı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ancak aday çıkacakmış gibi hazırlık yapan MHP konuşuluyor. İttifakın rahatsızlığını Silivriden.com’daki yazımda dile getirdim. MHP önce bu konunun çözülmesinden yana. Volkan Yılmaz, Mesut Özdoğan ve Yıldırım Aşkın isimleri MHP kulislerinde baş sırada. İttifakın netleşmesi adaylık sürecinin seyrini tam tersi değiştirecek. MHP Meclis’e mi isim verir, MHP’li isim mi aday gösterilir hepimizin merak ettiği konu…
*
Gelelim AK Parti’ye. AK Parti’nin aday manzarası yüzde 80 aynı olur ama yeni isimleri görmek “sürpriz” yorumlanır. Hüseyin Turan, Metin Karakaş, Yetkin Çavdar, Osman Umuç, Emrah Maşalacı, Filiz Güler için aday adayı deniyor. Tahir Sert, Ümit Kalko, Muharrem Eren, Davut Memiş ve Mustafa Saral da kulislerde konuşulan isimler arasında. Kesin olmayan adayları saydığımızda bile 11 isim çıkıyor. Kriz ve kaos yaratmak için bu sayının 20’lere çıkacağını iddia eden bile var. AK Parti’nin en büyük sorunu siyasetçi yetiştirmek olduğunu düşünenler, son 10 yılda ne kadar haklılarmış şimdi anlaşılıyor. Çok aday çıkması, çok siyasetçi yetiştiği anlamı taşıdığını düşünen varsa, geçsin o işleri! İlçe başkanı seçerken bile bin dereden su getirildi, aday belirlemek sanıldığı kadar kolay olmayacaktır!..
 
GURURUMUZ SARTEN
Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisinin Silivri’den çıkması ayrı bir gurur kaynağı ama, Silivri topraklarında yetişmiş kişilerin ülke geleceğine önemli destekler vermesi hem duygulandırıyor hem gururlandırıyor. Sarıbekir Ailesi’nin sahibi olduğu Sarten, ülke ekonomisine katkısının yanı sıra yüzlerce öğrenciye burs ve binlerce kişiye istihdam imkanı sağlarken, yarınlarımızın eğitimi için de büyük fedakarlık yapıyor. Silivri Endüstri Meslek Lisesi’nde, öğrencilerin kullanımı için 4 yıl önce inşa edilen “teknoloji atölyesinin” ardından şimdi de “matbaa atölyesi” kuruldu. Yeni nesil baskı teknikleri ile birlikte matbaa ustalığı eğitimi, meslek lisesinde uygulamalı olarak verilecek.
Sarten Onursal Başkanı Yusuf Sarıbekir, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeren Sarıbekir’in katkılarıyla yapılan atölye törenle hizmete açıldı.
Hayırseverliğin ve fedakarlığın ne demek olduğunu samimi bir şekilde ve defalarca ortaya koyan Sarıbekirler örnek alınmalı. Böyle aileler olduğu sürece yarınlarımız için kaygılanmamıza gerek yok!                  
MÜTEAHHİDİN DERDİNE BAK!
Türk toplumu duygusaldır ama para işin içine girince gamsız olur! “Para, din ve lüks” belki kıyaslanmayacak ölçüler ama ülkedeki zenginler mallarının zekatını verse memleketteki açlık sorunu ortadan kalkar. Hatta dünyadaki zenginler “tokluk seferberliği” başlatsa dünyada aç insan kalmaz. Bir lokma ekmeğin büyük ihtiyaç olduğu Afrika ülkelerindeki dramı şöyle gözlerinizin önüne getiriniz!
Ülkemizde sokaklarda yaşayan, kaderine terk edilmiş, kimsesiz kalmış insanları hepimiz biliyoruz! Görmezden gelerek, sanki yoklarmış gibi düşünerek insanlık adına omuzlarımıza yüklenen bu sorumluluktan kurtulamayız!
Silivri’de, daha birkaç hafta önce hayatını kaybeden Gökhan ismindeki çocuğun vebalinden nasıl kurtulacağız? Çarşı merkezinde dilenirken, yazın ortasında üzerindeki paltosuyla, saç sakal bir birine karışmış görüntüsüyle, insanların umursamaz ve vurdum duymaz tavırlarıyla ötekileştirdiği Gökhan’ın durumu bize sorulduğunda Huzur-u Mahşer’de ne cevap vereceğiz?     
*
Konu başlığı müteahhit ama yazı nerelere geldi. Birkaç yıl önce tanışıp kısa sürede gönül bağı kurduğum ve samimiyetinden zerre şüphe duymadığım bir işadamının şu sözleri örnek olmalı:
“Ülke olarak ekonomik bir dar boğazdan geçiyoruz. Şuanda inşaatlar rölantide devam eder. Güçlü olan durmaz ama kendini riske atmak istemeyenler beklemeye geçer. Şimdi bizler de beklemeye geçsek, burada çalışan onlarca kişi ne yapar? Allah korusun, daha kötüsü olsa, hadi biz bir şekilde dayanırız da bu insanlar ne yapacaklar, evlerine nasıl ekmek götürecekler, çocuklarının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar? Üzülürüm buna üzülürüm. Çaresizliğe üzülürüm. Dua ediyorum, Allah’ım yardım et. Biz gayret ederiz rızkın taktiri senindir.”
*
İşte böyle dedi. Keşke herkes böyle içten ve samimi düşünse, insanların işiyle aşıyla dertlense. Yardım için bir şeyler yapmaya çalışsa…  

YORUMLAR

  • 0 Yorum