Küresel Hortum kapıda mı?
Ümit Yaşar BEKEN

Ümit Yaşar BEKEN

Küresel Hortum kapıda mı?

06 Kasım 2015 - 08:43

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu seçimlerin hemen öncesinde 27 Ekim 2015 tarihinde bir basın toplantısı düzenlemiş ve burada Türk Telekom’un mevcut mali durumu değerlendirildiğinde ortaya çıkan sonuç Türk Telekom’un batmış olduğudur diye iddiada bulunmuştu.

Erdoğdu’nun iddiasına göre Türk Telekom 97 milyar TL zarar uğramış, 35 milyar TL borç yapmış ve bunun karşılığında devlete ait olan teçhizat ve altyapının rehin verilmiş.

Bildiğiniz gibi Türk Telekom’un %55 hissesi 2005 Kasım ayında Lübnan şirketi olarak görünen Öger Telekom’a satılmıştır. Lübnan şirketi gibi görünen diyorum, çünkü detaylı araştırdığınızda Öger Telekom’un esas sahibi Suudi Arabistan şirketi Saudi Oger ve onunda %50 ortağı İngiltere’den Yahudi şirket BT Teleconsult.

Bu % 55'lik hisse sahipleri Türk Telekom’un içini boşaltabilme olanaklarına sahipler mi bilemem ama esas dikkat edilmesi gereken nokta, kilit sayılabilecek derecede öneme sahip kuruluşlarımızın satılmış oldukları ortaklık zincirlerinin arkasında hep Yahudilerin olmasıdır.

İşi gücü bırakıp Google’da araştırdığınızda ilginç sonuçlara ulaşabiliyorsunuz. Aşağıda Türk Telekom ile aynı kaderi paylaşması muhtemel bir listeyi inceleyebiliriz. 

- Telsim’di Vodafon oldu. Sahibi Yahudi Roman Abramovic.

- Kuşadası Limanı’nın ve Antalya Limanı’nın sahibi Yahudi işadamı Sami Ofer.

- Araç muayene istasyonlarının sahibi üçlü konsorsiyum olarak Doğuş, Alman Tüv Süd ve uluslararası Yahudi sermaye fonu Bridgepoint.

- Başak Sigorta'nın görünen sahibi Fransız Groupama, Groupama’nın sahibi İngiliz Ageas, Ageas’ın %90 hisse sahibi Avrupa Yatırım Holdingleri; Avrupa Yatırım Holdingleri’nin sahipleri ise Rotshild, Habsburg gibi Yahudi aileler.

- Adabank’ın sahibi Ramzey’in sahibi Remzi Gür ve Bahreynli G Capital. G Capital’in sahibi ise yine Yahudi Rotshild çıkıyor.

- İETT Garajı’nın sahibi Dubai Holding, onun teminat mektubunu veren İskoçya Kraliyet Bankası ve Amerikan Yahudi Bankası Merrill Lynch. Merrill Lynch’in %50 ortağı da yine Amerikan Black Rock yatırım şirketi, sahipleri Larry Fink, Ralph Schlosstein ve Keith Anderson; hepsi Yahudi.

- İzmir Limanı’nın sahibi Hong Kong’lu işadamı Li Ka Shing. Asya’nın en zengini. Şirketi Hutchison Wompoa. Chenung Kong Holding’e bağlı. Kanada’dan Husky Energy’nin %50 ortağı… Husky Energy Yahudi…

- Avea’nın sahibi yine Hariri, Telekom ortaklık zincirinin aynısı.

- Bank Pozitif ??? Evet, ülkemizde böyle bir banka varmış… Web sitelerinde adres yok ama google haritalardan Ziraat Bankası Karaköy ve Mecidiyeköy şubelerine yönlendiriyor. Bu bankanın sahibi direk İsrail’den Cbank… Burada daha çok Ziraat Bankası’na dikkat etmek gerekir… Acaba Ziraat Bankası da elden gitti de haberimiz mi yok…

Yukarıdaki listeyi araştırıp sonuçlara ulaşmam nerdeyse 1,5 saatimi aldı. Çünkü Türkçe aramalarda bir sonuca ulaşmak mümkün değil. İyi düzeyde İngilizce biliyorsanız veya bilen biri ile ilk önce şirketi aratıyorsunuz, ortaklarını buluyorsunuz ve sahiplerini aratıyorsunuz.

Şimdi Türkiye’de yabancı şirketlere ait olan işletmeleri sıralayalım. Bu şirketler normal gibi görünebilir ama ortaklık zincirlerinden Yahudilerin çıkma ihtimali oldukça yüksek. Merak edenler araştırabilirler.

Petkim Azerbaycan’dan bir şirketin.

Tekel Amerika’dan bir şirketin.

Tekel  ABD ve İngiliz ortaklığının

Finansbank Yunanlı bir şirketin.

Oyakbank Hollanda’lı bir şirketin.

Denizbank Belçika’lı bir şirketin.

Türkiye Finans Kuveyt’li bir şirketin.

TEB Fransız bir şirketin.

MNG Bank Yunanistan’dan bir şirketin.

Dışbank Hollanda’lı bir şirketin.

Şekerbank Kazakistan’lı bir şirketin.

Yapı Kredi’nin yarısı İtalyan bir şirketin.

Turkcell’in yarısı Fin ve Rus şirketlerin.

Enerjisan’ın yarısı Avusturya’lı bir şirketin.

Garanti’nin yarısı Amerika’lı bir şirketin.

Türk Telekom ile ilgili iddia doğru olabilir mi? Doğru ise aynı tehlike yabancıların ortak olduğu diğer kuruluşlar için de olabilir mi? Zincirleme küresel hortumun sonuçları ne kadar tahmin edilebilir?

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum