Paralel Yapı…
Ümit Yaşar BEKEN

Ümit Yaşar BEKEN

Paralel Yapı…

24 Mart 2016 - 09:14

Başka bir Dünya hayal edin. Tamamen farklı bir evren. Tıpkı bizimki gibi bir Güneş Sistemi ve gezegenlere sahip bir evren. Bu paralel Dünya’da sizinle birebir, bir kopyanız yaşıyor. Tamamen aynı hayatı yaşıyor olabilirsiniz.  Ama başka bir evrende…  Şimdi tamamen farklı bir evrendeki bu hayatınızı yaşarken aynı zamanda biraz farklı bir hayat yaşadığınızı da düşünün.  Bu fantastik, inanılmaz ve imkansız gibi görünüyor olabilir.  Ama Dünya’nın önde gelen fizikçilerinden bazıları bunu kanıtlayabileceklerini düşünüyorlar.

Fizikçi ve Yazar Michiko Kaku’ya göre;  

Bilim insanları son yıllarda varoluşsal bir şok yaşıyorlar.  Dünya görüşleri artık parçalandı. Çünkü paralel evrenlerin olabileceği gerçeğini fark ettik.

California Üniversitesinden Alex Filipenko’ya göre;

Dışarıda bir yerlerde koca evrende bizim birebir bir kopyamızın olabileceği düşüncesi bile insanın zihnini sarsıyor.

California Üniversitesinden Clifford Johson’a göre; 

Etrafımızdaki insanlar bunu her gün düşünüyor ama genelde kurgu olarak.  Asıl heyecan verici şeylerinden bir tanesi günümüzde bilim insanlarının paralel evrenlerin fiziksel bir gerçek olup olmadığını öğrenmeye çalışmasıdır.

Evrenin gerçek boyutları ile ilgili şaşırtıcı yeni keşifler, evrenin sadece gördüklerimizden ibaret olmadığına işaret ediyor.

İnsanoğlu yüzyıllardır görmediği şeyin var olmadığını düşünüyor.  Örneğin büyükanneniz küçük bir kızken hala başka galaksiler olduğunu bilmiyordu.  Oysa artık orda milyarlarca başka galaksilerin olduğu biliniyor.

Uzay teknolojilerinde meydana gelen devrim niteliğinde gelişmeler görüntüyü tamamen değiştirdi ve öncesine dış uzayın çok daha derinlerinde alınan bilim insanlarına yeni bir bakış kazandırdı.  Yine Michiko Kaku’ya göre yeni uydu teknolojileri ve bunların verileri paralel evrenlerin var olabileceğini gösteriyor.

Fizikçiler konuyu daha kolay anlaşılır anlatabilmek için paralel evrenleri farklı seviyelere ayırıyorlar.

Paralel Evren, fizikçilere göre sadece bizim evrenimizin bir uzantısı ve aslında bizim uzayımızın bir parçası ama o kadar uzakta ki onu göremiyoruz. Bu uzayın boyut olarak sonsuz olduğu teorisi üzerine kurulmuştur ve eğer bu doğruysa sadece matematiksel olasılıklardan dolayı bu sonsuz uzayın içinde bir yerlerde Güneş Sistemi’nin, gezegenlerin, Dünya’nın ve üzerinde yaşayan insanların birebir birer kopyaları olması gerekir.

Bir diğer teoriye göre ise paralel evrenimiz içi içe geçmiş olarak yaşıyoruz ama başka boyutlarda olduğumuz için birbirimizi göremiyoruz.   

Bu konuya son yıllarda çekilen bazı film ve dizilerde bir çok kez değinildi hatta bir tanesinde evrenler  arasında geçişler yaparak birbirlerine müdahaleler bile yapılıyordu.

Konu aslında o kadar uzamaya müsait ki, son olarak konuyu Kuran-ı Kerim’e bağlayalım yani Kuran’da mümkün olabilir mi?

Zariyat Suresi’nde  “Biz her şeyi çift yarattık ki düşünüp ders alasınız” diye bir ayet geçiyor ve bu hep dişi ve erkek olarak yorumlanmış bütün meallerde…

Peki Kuran’da açık açık “her şey” derken neden sadece dişi ve erkek diye düşünüyoruz?

 “Her şey”…; Bunu sadece dişi ve erkek olarak düşünürsek Allah’ın kudretini hafife almış olabilir miyiz?

 “Her şey” ucu açık olarak düşünülürse eğer ki, şüphesiz Allah’ın kudreti sorgulanamaz…

Evet Kuran-ı Kerim’e göre Paralel Evren mümkündür…   

YORUMLAR

  • 0 Yorum