Petrole % 50 Zam…
Ümit Yaşar BEKEN

Ümit Yaşar BEKEN

Petrole % 50 Zam…

30 Aralık 2015 - 21:34

28 Aralık 2015 günü öğle saatlerinde, internet haber sitelerine "Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarına %50 zam yaptığı" haberi düşüyor.

Haber, akşamüstü sitelerden kaldırılıyor ve Ana Haber bültenlerine de konu olmuyor…

1973 yılında benzer hareketi Libya lideri Kaddafi yapmış, tarihe geçen OPEK krizine sebep olmuş ve ortalık karışmıştı.

Suudi  Arabistan’ın petrole gerçekten %50 zam yapıp yapmadığı önümüzdeki yılın pompa fiyatlarında hissedeceğiz.

Öyle sanıyorum ki, Suud kelimesini birçok insan bir bölge veya ülke adı sanıyor. Suud, tarihte bölgeye egemen devletlerin hemen hepsini uğraştırmış ve bugün İngilizler tarafından o bölgede kurulmuş olan ülkeyi yöneten ailenin adı.

2. Abdülhamid Dönemi paşalarından Amiral Eyüp Sabri Paşa, Vahhabiliğin tarihini kaleme aldığı eseri Tarih-i Vehhabiyan adlı eseri için araştırmalar yaparken, Suud Ailesi’nin Yahudi olduğu sonuçlarına ulaşıyor ve bu durumu Padişah 2. Abdülhamid’e rapor ediyor.

Bundan sonra bölgede Vahabi ayaklanmaları başlıyor. Aralıklı olarak bastırılsa da 1. Dünya Savaşı’nın ardından Osmanlı’dan kopan bölgede İngilizlerin desteği ile Suud Ailesi’ne krallık verilerek, 1926 yılında Suudi Arabistan devleti kuruluyor.

 1960 yılında Kahire'de yayın yapan "Savl El Arap" radyosu ile Yemen'de yayın yapan Sana'a radyoları, Suudi ailesinin gizli Yahudiler olduğunu iddia ediyorlar.

***

Konuyla ilgili iddiaları yalanlamayan Kral Faysal, 17 Eylül 1969'da Washington Post gazetesine verdiği demeçte şöyle diyor:

"Biz Suudi hanedanının Yahudi akrabaları vardır!  Yahudilere karşı husumet besleyen Arap ve İslam otoriteleriyle ayni noktada değiliz! Bizim ülkemiz Yahudiliğin ilk kaynağı olup yeryüzüne dağıldığı yerdir.” 

1970’li yıllarda Nasır El-Said adında ABD’de yaşayan yine Arap bir yazar, Arabistan’ın tarihini yazdığı bir kitap yayınlıyor ve bu kitapta Suud ailesinin Yahudi olduğunu belgeleyen ve  prenslerin sapıklıklarını anlatan bölümlere dikkat çekince, kitabın çıkmasından kısa süre bir suikasta kurban giderek ölüyor.

Nasır El-Said’in kitabı bir daha basılmıyor veya toplatılıyor, yazarın ölümünden sonra da kitaba ulaşmak mümkün olmuyor.

***

Yeni yılınız Kutlu Olsun…

YORUMLAR

  • 0 Yorum