Silivri’nin Danamandıra Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocaklarının ormanlık alanlarda yol açtığı tahribat, mahalle sakinlerini endişeye sevk etti. Danamandıra Muhtarı Ziya Demirel, bölgede yaşanan kontrolsüz ağaç kesimlerine dikkat çekerek yetkililerden ve kamuoyundan destek istedi.
Mahallede faaliyet gösteren üç ayrı taş ocağının yaklaşık 150 dönümlük ormanlık alanı yok ettiğini ifade eden Muhtar Demirel, kesimlerin denetimsiz şekilde sürdüğünü ve köylülerin bu doğa tahribatı karşısında çaresiz kaldığını dile getirdi.
Sivil Toplumdan Ortak Tepki
Danamandıra’daki çevre tahribatına dikkat çekmek amacıyla köy kahvesinde bir araya gelen Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Silivri Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, Silivri Tarih Derneği’nden Burak Mumcu ve Serdar Okan, mahalle sakinleriyle birlikte süreci değerlendirdi.
Toplantıda, yaşanan ağaç katliamının nasıl durdurulabileceği hukuki ve toplumsal mücadele başlıkları altında ele alınırken; doğanın, yaşam alanlarının ve geleceğin korunması için daha güçlü bir kamuoyu oluşturulması gerektiği vurgulandı.
Köylüler ve çevre örgütleri, Danamandıra’daki orman kıyımının bir an önce durdurulması için yetkilileri göreve davet etti.
Danamandıra’da Taş Ocakları 150 dönümlük alanı yok etti
Silivri’ye bağlı Danamandıra Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocaklarının neden olduğu doğa tahribatı tepkilere yol açtı. Muhtar Ziya Demirel ve sivil toplum örgütleri, yaklaşık 150 dönüm ormanlık alanın yok olduğunu belirterek yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.
19 Aralık 2025 - 11:38




YORUMLAR