Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı beyanatta, milli egemenliğin ve demokrasinin önemine vurgu yaparken, çocuklara armağan edilen bu özel günün geleceğe dair taşıdığı umudu ve sorumluluğu hatırlattı.
“Bugün, bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin ve demokrasimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü büyük bir onur, coşku ve heyecanla kutluyoruz” diyen Başkan Balcıoğlu, 23 Nisan 1920’nin, milletin kendi kaderine sahip çıktığı bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.
Balcıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İşgal altındaki Anadolu’dan yükselen bağımsızlık mücadelesi, Ankara’da milli iradenin sesiyle birleşmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletimizin kararlılığı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesiyle tarihe kazınmıştır.”
“Silivri’de demokrasinin ışığı her geçen gün daha güçlü yanıyor”
Atatürk’ün liderliğinde kazanılan bu büyük kazanımın her bireyin sorumluluğu olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, demokrasinin ve özgürlüğün yerelden başlayarak güçlendiğine dikkat çekti; “Atalarımızdan devraldığımız milli egemenlik mirasını korumak ve güçlendirmek hepimizin ortak görevidir. Bu bilinçle, demokrasinin ışığını Silivri’mizde her geçen gün daha da parlatıyoruz.”
“23 Nisan, geleceğe olan inancın bayramıdır”
Çocuklara armağan edilen bu özel günün Atatürk’ün vizyonu ve çocuklara duyduğu güvenin göstergesi olduğunu belirten Başkan Balcıoğlu, “Çocuklarımız, geleceğin güçlü Türkiye’sinin mimarlarıdır. Onların hayalleri ve umutları, bizlere güç ve ilham veriyor. Parklardan okullara, Silivri’nin dört bir yanında yankılanan çocuk sesleri, geleceğimizin ne kadar güvende olduğunu gösteriyor" dedi.
Silivri Belediyesi olarak çocuklara yönelik eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında projeler yürüttüklerini ifade eden Balcıoğlu, çocukların gelişimini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
“Egemenlik daima milletindir”
Mesajının sonunda, milli iradenin sonsuza dek korunacağına olan inancını yineleyen Başkan Balcıoğlu, şu ifadelerle sözlerini tamamladı:
“Milli egemenlik ruhuyla, demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve daima öyle kalacaktır. Bu vesileyle başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Nice 23 Nisan'lara!”
Balcıoğlu: Milli egemenlik, geleceğimizin teminatıdır
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı beyanatta, milli egemenliğin ve demokrasinin önemine vurgu yaparken, çocuklara armağan edilen bu özel günün geleceğe dair taşıdığı umudu ve sorumluluğu hatırlattı.

22 Nisan 2025 - 23:37
YORUMLAR