Yorma kendini bu işlerle…
Mustafa Altınkök

Mustafa Altınkök

Yorma kendini bu işlerle…

27 Haziran 2015 - 12:50

Değişen ve gelişen dünya şartlarında ve bugünün idrak dünyasında hiç şüphesiz toplumların gelişmesinde, bölgemizin ilerlemesinde ve aydınlanmasında basın ve medya dünyasının son derece ehemmiyetli ve nadide bir yeri var!

Artık günümüzde yerel basın camiası, kendini demokratik, özgür ve modern olarak gören her toplum ve organda olmazsa olmaz bir kriteri haline gelmiştir.

Basın; kamuoyu, siyaset, bürokrasi ve toplumun farklı platformları arasında iletişim ve etkileşim noktasında bir köprü vazifesi görmektedir.

Bazen beklentilerini karşılamadığınız insanlar tarafından dışlanmanıza, insafsızca eleştirilmenize, fütursuz iftiralara ve hatta fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmanıza neden olabilmektedir ve bunun da onlarca örneğini hemen her gün meslektaşlarımız yaşamakta.

Nasıl mı?

Mesela toplumda ya da yaşadığınız bölgede, kanayan yahut ivedilikle neşter atılması gereken bir yarayı görürsünüz, vicdanları ve arş-ı alayı bile titreten bir usulsüzlük haberi alırsınız.

Siz de kamuoyunu aydınlatma sorumluluğu ve vicdani vecibeler doğrultusunda bataklığın kurutulması, usulsüzlüklerin deşifre edilmesi ve faillerinin ortaya çıkarılması hususunu yazmak, haberini yapmak istersiniz.

Gözünüzü karartıp haberleri de yaparsınız!

SİZCE SONUÇ NE OLUR?

Kısmen kimi çevreler tarafından cılız bir takdir alırsınız ama buna mukabil yaman mı yaman, şiddetli mi şiddetli bir baskı süreci kapınıza çoktan dayanmış olur.

Her kademeden telefonlar sizi taciz etmeye başlar, Bu süreçte tanıdık ve bildik bir sürü klişe cümle de havada uçuşur, “Sana mı kaldı doğruları yazmak, dile getirmek, sen de güce biat etseydin akan derelere karşı kürek çekemezsin sen de ağzına çalınacak bal’ın tadını çıkaraydın" minvalinde cümleler! 

Genelde de bu cümlelerin sahipleri sizin dostunuz olduğunu söyleyen insanlardır.

İstisnaları olmakla beraber, basın camiası olarak genelimiz, birilerinin değirmenine su taşıyan olmaktansa, birilerinin taşeronu olmaktansa HAKKIN, HAKİKATİN ve HAKKANİYETİN birer takipçisi olmak isteriz.

Yerel basında mücadele eden ve geçimini bu yoldan sağlayanlar, en az yerel siyasiler kadar temiz insanlardır bunu unutmayalım!.

YORUMLAR

  • 0 Yorum